© Valling.com

Salat med kylling, purre og pærer

Kylling er en klassiker som gjør seg godt i salatskålen. Her er den kombinert med ingredienser som naturris og purre. Til sammen blir det et godt måltid for en aktiv person.

31. januar 2014 av Christian Bitz.

Mettende salat: Kylling med purre og pærer (til 2 personer)

Ingredienser: 2 dl brun ris (eller quinoa) 4 dl vann med en god hønsebuljong 2 kyllingfileter ½ purre 1 pære 2 ss rosiner Salt og pepper 1/5 dl yoghurt naturell eller kesam 1 romanosalat

Tillaging: Kok brun ris i hønsebuljong. Bruk kjele med lokk. Hell eventuelt av overflødig vann, og kjøl ned. Stek kyllingkjøttet i en panne, og skjær det i strimler. Legg kyllingstrimler, finskåren purre, pæreterninger og rosiner i den avkjølte risen eller quinoaen. Bland det hele med yoghurt, salt og pepper. Server på en seng av romanosalat.

Helsegevinst: Brun ris/quinoa er mettende og gir mengder av proteiner sammen med kyllingen. Kylling er en klassiker som alltid gjør seg godt i salatbollen. De søte rosinene gir energi og passer godt til den syrlige yoghurten. Til sammen gir ingrediensene et godt måltid for aktive mennesker.

Superfrø Quinoa er et frø som ligner på korn. Det har høyt proteininnhold og inneholder mye fiber. Quinoa har en lett nøtteaktig smak, det er mettende og det inneholder mengder av vitaminer og mineraler. Prøv å bruke det i stedet for ris og pasta.

Oppskrift - rødkålsalat

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: