Rødbeteshots

Rødbeteshots med ingefær og appelsin

Rødbeteshots: Boost resultatene dine med denne oppskriften

Mange løpere, triatleter og andre idrettsutøvere sverger til rødbeteshots når de skal prestere. Vi gir deg oppskriften på de ultimate rødbeteshotsene - som du lett kan lage hjemme.

16. januar 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Rødbetens positive innvirkning på helse og prestasjoner har lenge vært kjent - men nå har idrettsutøvere for alvor begynt å bruke blant annet rødbeteshots for å bedre resultatene sine. 

Les mye mer om hvorfor rødbeter er så bra for deg.

Prester med rødbeteshots

Grunnen til at mange idrettsutøvere kaster seg over rødbetene, er at rødbeten inneholder mange nyttige næringsstoffer som spesielt kommer til sin rett når kroppen skal presses til sitt ytterste. 

Rødbeter kom for alvor under lupen da flere studier viste at en halv liter rødbetejuice om dagen, fikk idrettsutøvere til å bruke mindre oksygen og dermed ble utholdenheten forbedret - hos noen opp til 15 prosent. 

Årsaken til at man bruker mindre oksygen hvis man har drukket rødbetejuice, er at rødbeten inneholder det naturlige stoffet nitrat. Nitrat får blodårene til å utvide seg slik at mer blod kan strømme gjennom - av samme grunn er rødbeter også kjent for å kunne senke blodtrykket. Dermed vil selve oksygenopptaket i de musklene som jobber også reduseres. 

Rødbeteshots brukes ikke bare av idrettsutøvere, mange velger også å starte dagen med en rødbeteshot for å komme godt i gang med dagen. Studier har vist at effektene ved rødbeteshots både gjelder for mosjonister og heltidsatleter. 

>> Få masse treningstips, motivasjon, konkurranser, oppskrifter og forslag til øvelser rett i innboksen. Klikk her for å få vårt populære nyhetsbrev. <<

Hvordan lager jeg rødbeteshots?

Det finnes mange varianter av de sunne shotene. Både dem du kan kjøpe og dem du kan lage selv. Vi sverger til denne hjemmelagde varianten, som i tillegg til rødbeter, også inneholder den populære supermaten ingefær, samt appelsiner som er fulle av C-vitaminer. 

Mange tenker på rødbeteshots som litt jordete i smaken, men hvis du sørger for å skrelle dem godt og tilføre noe surt i shoten - i dette tilfellet appesliner - så unngår du den smaken helt. 

Ingredienser:

  • 2 rødbeter
  • 3 sure appelsiner
  • 1 bit ingefær

Slik gjør du:

Skrell rødbeter og ingefær, og skjær og skrell det hvite kjøttet av appelsinene. Legg alt sammen i en juicer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: