Mann drikker kaffe og spiser kake
© iStock

Slik blir du kvitt søtsuget

Alle kjenner til det. Vi har nettopp spist middag og slår i hjel kveldstimene med nyheter, en god bok eller serie. Og så skjer det. Uten at du egentlig tenker over det, har du funnet godteri- eller kakerester i skapet, som du har tenkt til å putte i deg. Du vet det er en dårlig vane men den er bare SÅ vanskelig å bryte. Heldigvis finnes det råd.

6. april 2019 av Redaktionen

Hvordan blir jeg kvitt suget etter godteri og snacks om kvelden?

SVAR: Vaner er vanskelig å forandre på, men omstendighetene rundt er det lettere å endre. Prøv derfor å endre omstendighetene ved for eksempel å løpe eller gå en tur på nøyaktig det tidspunktet du normalt tar fram godteriet. Spiser du godteri og snacks foran TV-en, så sett et stort fruktfat i stua, og hvis du likevel føler en heftig trang til å spise godteri, så gjør det stående på kjøkkenet. Siden det ikke er like hyggelig og avslappende å stå på kjøkkenet og spise, vil du forhåpentlig begynne å forbinde frukten i stua med hygge og avslapning i stedet. 

Bli kvitt dårlige vaner

  • Glem viljestyrke: Fokuser i stedet på å endre omstendighetene for den dårlige vanen.

  • Fjern fristelsene: Sørg for at skapet ikke er fullt av godteri og snacks.

  • Finn et sunnere alternativ: Sett fram en skål med en håndfull ferske bær, noen mandler og litt mørk sjokolade i stedet for en bolle med potetgull. 

Derfor går det fint å dempe søtsuget med nøtter. 

Sjekk dette hvis du har lyst til å bytte ut godteri og kake med en løpetur. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: