Mann drikker kaffe og spiser kake
© iStock

Slik blir du kvitt søtsuget

Alle kjenner til det. Vi har nettopp spist middag og slår i hjel kveldstimene med nyheter, en god bok eller serie. Og så skjer det. Uten at du egentlig tenker over det, har du funnet godteri- eller kakerester i skapet, som du har tenkt til å putte i deg. Du vet det er en dårlig vane men den er bare SÅ vanskelig å bryte. Heldigvis finnes det råd.

9. februar 2018 av Redaktionen

Hvordan blir jeg kvitt suget etter godteri og snacks om kvelden?

SVAR: Vaner er vanskelig å forandre på, men omstendighetene rundt er det lettere å endre. Prøv derfor å endre omstendighetene ved for eksempel å løpe eller gå en tur på nøyaktig det tidspunktet du normalt tar fram godteriet. Spiser du godteri og snacks foran TV-en, så sett et stort fruktfat i stua, og hvis du likevel føler en heftig trang til å spise godteri, så gjør det stående på kjøkkenet. Siden det ikke er like hyggelig og avslappende å stå på kjøkkenet og spise, vil du forhåpentlig begynne å forbinde frukten i stua med hygge og avslapning i stedet. 

Bli kvitt dårlige vaner

  • Glem viljestyrke: Fokuser i stedet på å endre omstendighetene for den dårlige vanen.

  • Fjern fristelsene: Sørg for at skapet ikke er fullt av godteri og snacks.

  • Finn et sunnere alternativ: Sett fram en skål med en håndfull ferske bær, noen mandler og litt mørk sjokolade i stedet for en bolle med potetgull. 

Derfor går det fint å dempe søtsuget med nøtter. 

Sjekk dette hvis du har lyst til å bytte ut godteri og kake med en løpetur. 

Redaksjonen anbefaler: Flott løpejakke

Løp gjennom kulde og vind med Aktiv Trening. Akkurat nå ønsker vi nye lesere velkommen med en løpejakke fra Diadora sammen med tre numre av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon). Jakka kan dras helt opp i halsen og har meshpaneler i nakken, under armene og nedover ryggen, noe som gir en naturlig utlufting så du ikke koker over på løpeturen. Panelene gir også jakka super mobilitet og bevegelighet, for det finnes lite som er verre på løpeturen enn å slåss mot en jakke med dårlig passform. Her kan du lese mer om tilbudet...

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: