Denne supermaten blir mest populær neste år

Matvarer som kan hjelpe oss med å bli sunne og raske, er en av de største trendene i tiden. Vi har sett i krystallkula og spådd hva slags supermat som blir den neste store hiten.

5. desember 2016 av Jesper U. Larsen

Hvert år kommer nye matvarer, dietter og alternative kostholdsråd som plutselig får massiv medieomtale og engasjerte tilhengere.

Skyr, steinaldermat og glutenfri diett er allerede gammelt nytt, så hvilke trender kaster vi oss på i det nye året??

En analyse fra Google kan kanskje gi et hint om hva slags mat som blir mest populært neste år.

Målt på antall internettsøk vokser interessen for disse fem matvarene ekstra mye akkurat nå.

Denne maten er hot akkurat nå:

  • Eplesidereddik: Eplesidereddiken hylles mange steder for sine sunne og slankende egenskaper. Forsøk har blant annet vist at eplesidereddik kan hjelpe til med å holde blodsukkeret stabilt og øke metthetsfølelsen.

  • Kefir: Den syrnete melken var populær på 80-tallet, og nå er den tilbake. De probiotiske bakteriene er bra for tarmfloraen og dermed styrkende for kroppens immunforsvar.

  • Gurkemeie: Gurkemeie fås i pulverform eller som en hel rot, som minner mest om ingefær. Det gule krydderet inneholder rundt to prosent av fargepigmentet kurkumin, som blant annet ser ut til å virke beskyttende mot hjerte- og karsykdommer, i tillegg til at det kan redusere og regulere mengden av stoffene som skaper betennelse i kroppen. Dyreforsøk har til og med vist at behandling med kurkumin kan redusere framveksten av kreftceller.

  • Jackfrukt: Den eksotiske frukten er full av kostfiber, A-, B- og C-vitamin samt mineraler. Den skal blant annet kunne styrke immunforsvaret, regulere blodtrykket og være bra for huden og øynene.

  • Manukahonning:Honningen fra New Zealand er kjent for sin antibakterielle effekt, som skyldes stoffet metylglyoxal. Honningen kan være et middel mot alt fra forkjølelser til sår og hudinfeksjoner.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: