© iStockphoto

Derfor er vann med sitron ekstremt sunt

Sjekk hvorfor du bør starte dagen med sitronsaft. Du kan takke oss siden.

11. juli 2018 av Christian Thestrup

Du har sikkert allerede lest 100 artikler om hvor godt vann er for deg og helsen din. Men blandet med sitronsaft kan du faktisk gjøre det enda bedre. Saften fra sitroner inneholder mye B- og C-vitamin, samt jern, kalk og magnesium som kan gjøre underverker for kroppen. Vi har funnet flust av gode grunner til å starte dagen med sitronsaft.

1. En halv desiliter sitronsaft er nok til å dekke det daglige behovet for C-vitamin, som styrker kroppens immunforsvar, beskytter deg mot bakterier og virus.

2. Sitroner er dessuten rike på kalium, som er bra for hjernen og nervesystemet.

3. Sitronsaft hjelper på fordøyelsen, samt at det hjelper hvis du ofte har halsbrann, oppblåsthet eller tendens til sure oppstøt i løpet av dagen. 4. Saften bidrar til å rense giftstoffene ut av kroppen fordi sitroner er fulle av antioksidanter, som forbedrer nyre- og leverfunksjonen.

5. Sitronsaft motvirker dårlig ånde. Men! Den syrlige saften kan skade emaljen på tennene dine, så du skal enten pusse før du drikker det eller vente til en time etter at du har drukket. Ellers smører du bare syren rundt i alle munnens kriker og kroker.

Sitronsaft kan som sagt være veldig hardt for tennene, så press en hel sitron i et stort glass vand før du drikker det. De fleste anbefaler lunkent vann, men kaldt går også fint. Effekten er til gjengjeld størst hvis du drikker det om morgenen - 20 minutter før frokost - da er det lettere for kroppen å ta opp alle de gode tingene i sitronen.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: