© Istock

Derfor kan ingefær kurere forkjølelse og lindre gikt

Ingefær bør finnes på ethvert kjøkken. De antiinflammatoriske gingerolene gir nemlig ingefæren styrkende egenskaper som hjelper mot en rekke sykdommer.

1. september 2019 av Martin Kreutzer

De aktive plantestoffene er såkalte gingeroler, som virker som en kraftig antioksidant som hjelper kroppen med å bekjempe betennelsestilstander. 75 % av alle giktpasienter opplevde lindring i knesmertene når de fikk ingefærtilskudd.

Ingefær er rik på eteriske oljer, som hjelper fordøyelsen og samtidig virker antiseptisk. Dermed bidrar de til å drepe potensielt skadelige bakterier, blant annet i halsen.

Du behøver ikke proppe deg med ingefær for å få rotens gode effekter. Skjær av et par centimeter å ha i middagsretten eller 10–15 gram i en grønsakssmoothie – så er du der.

Forskere har satt ingefær i forbindelse med bekjempelse av alt fra diverse kreftformer til sjøsyke, giktlidelser, kretsløpsproblemer og leverskader.

100 %. Så mye sterkere blir ingefæren hvis du koker den. Årsaken er at de fleste gingerolene omdannes til en ny type – shogaoler, som er karakterisert ved en sterkere smak.

Skrap skallet av ingefæren. Over 95 % av de gunstige stoffene skjuler seg i kjøttet, så det er ingen grunn til å spise skallet.

Bivirkninger: Det frarådes å bruke ingefær som naturmedisin hvis du er gravid og er kvalm. Gravide kan fint bruke ingefær i te og matlaging. Personer som bruker blodfortynnende medisiner som inneholder warfarin, må være oppmerksomme på at ingefær kan påvirke INR-verdiene (blodfortynningseffekten). 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: