© Istock

Makrell er en perfekt kilde til D-vitamin

Den fete makrellen er nesten blitt en av våre nasjonalretter. Vi bør være glad fisken er så populær, for ernæringsmessig er makrellen en innertier.

12. juni 2019 av Martin Kreutzer

Den skyhøye mengden omega-3-fettsyrer er på alle måter gull verdt. De virker betennelsesdempende og bidrar dermed til å senke risikoen for livsstilssykdommer og belastningsskader. Og så er de byggesteiner for hjernen.

Proteinene er av høyeste kvalitet og egner seg meget godt til å reparere musklene etter en hard treningsøkt. Samtidig gjør de at måltidet hviler tungt og godt i magen i stedet for å forsvinne fort ned i tarmen og skaper dermed god metthet.

Med hele 8 mikrogram D-vitamin per 100 gram er makrellen en fantastisk kilde til solskinnsvitaminet du om våren og sommeren fyller opp ved å sole deg, men i vinterhalvåret er nødt til å få fra maten du spiser.

Ernæringsmessig favner makrellen svært bredt, for i tillegg til dens tre store styrker (nevnt over) er den også en kilde til selen, jern, niacin og flere andre mikronæringsstoffer som alle spiller en sentral rolle for kroppens biokjemiske funksjoner.

Bare dropp skinnet hvis du ikke synes det er godt. Der er ingen tungtveiende ernæringsmessige argumenter for å spise det, så bare la smaksløkene avgjøre om det skal fortæres eller kastes.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: