© iStock

Rød paprika er genial slankemat

Den friske smaken passer til mye, og den store røde paprikaen er perfekt slankemat. I tillegg får du enorme mengder C-vitamin.

24. oktober 2019 av Martin Kreutzer

Innholdet av C-vitamin er skyhøyt. En enkelt rød paprika inneholder faktisk tre ganger den daglige anbefalte minstedosen. Til sammenligning inneholder en appelsin bare 1/4 så mye C-vitamin som en rød paprika.

Smaken kan være litt skarp. Det skyldes at spesielt frøhviten inneholder capsaicin, som er det som gjør habanero og andre chilifrukter så sterke. Capsaicin virker blant annet ved å drepe bakterier.

Sjekk hvor frisk den er: Skallet skal være fast og uten rynker, og stilken skal være frisk og grønn. Samtidig bør paprikaen ha god tyngde i forhold til størrelsen. Denne lille sjekken sikrer at du ikke får en frukt som er over middagshøyden og i ferd med å miste kraften.

Til tross for at paprika smaker søtt, inneholder den svært lite karbohydrater. Det betyr at den har så lite kalorier at den er super slankemat. Hvis du f.eks. skulle leve av paprika en hel dag, ville det være kalorimessig rom for å spise mer enn 50 stykker!

Akkurat som gulrot har rød paprika en del betakaroten, som er forstadiet til A-vitamin. Stoffet legger seg blant annet i hudcellene, slik at huden kan få et oransje skjær. Det gir ekstra beskyttelse mot skadelige UV-stråler.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: