© iStock

Supermat: blåskjell

Blåskjell er en fantastisk kilde til stoffer som øker yteevnen. De inneholder mye jern og protein av høy kvalitet, stoffer som er viktige for både helsen og restitusjonen.

14. januar 2015 av Martin Kreutzer

Derfor bør du spise blåskjell

Hvis du gjerne vil ha det beste fra fisken og den blodige biffen, er blåskjell en virkelig perle. De små, grå skjellene ser kanskje beskjedne ut, men er blant naturens virkelige blinkskudd for den som trener og vil leve sunt.

Først og fremst inneholder skjellene svært mye protein av høy kvalitet. 100 gram blåskjell gir deg hele 15 gram protein, som setter fart på restitusjonen etter en hard treningsøkt.

I tillegg har de små skjellene så høyt jerninnhold at det får biffen til å blekne av misunnelse. Du kan dekke nesten hele dagsbehovet med en liten porsjon til middag. Blåskjell har også mye vitamin B12, som er viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller.

I tillegg får du en rekke kraftfulle vitaminer og mineraler, for eksempel selen og E-vitamin. Skjellene er dessuten svært kalorifattige med bare 54 kcal per 100 gram, og det lille fettet som finnes, er av det sunne slaget.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: