© Istock

Supermat: chili

Den hissige lille frukten er kjent for å å få svetten til å renne og sette fart på forbrenningen. Men det er faktisk bare noen av chiliens mange kvaliteter.

9. november 2015 av Martin Kreutzer

Supermat

Chilipepper kan være en brennhet fornøyelse. Særlig hvis du setter tennene i de hvite frøveggene, som er proppfulle av det kruttsterke stoffet capsaicin. I tillegg virker plantestoffet som en turbo på forbrenningen, som stiger med flere prosent med en gang du får det i deg.

Om det er noe som kan brukes rent slankemessig, avhenger av hvor ofte du spiser chili og hvor sterk variant du velger. Det er bare påvist at stoffskiftet reagerer når det er saft og kraft i chilien, og siden man ganske fort venner seg til en bestemt styrke, må man jevnlig trappe opp til noe sterkere.

I realiteten er vel heller ikke forbrenningseffekten chiliens største styrke. Det er nok snarere evnen til å løfte måltidets øvrige smaksnyanser, innholdet av kraftige antioksidanter som styrker immunforsvaret, og ikke minst masse C-vitamin som kroppen bruker til å bygge sterke ledd og sener.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: