Havregryn er sunt
Derfor er havregryn sunt

Spiser du havregryn til frokost? Det burde du gjøre - en tallerken med havregryn sørger nemlig for en perfekt start på dagen!

© Colourbox

Supermat: havregryn

En tallerken havregrøt til frokost, og du får verdens beste start på dagen. Havren er full av karbohydrater, vitaminer og sunne fettsyrer.

Havregryn

Havregryn er frokostklassikeren fremfor noen. De små flakene smaker utmerket og koster heller ikke all verden. De fleste vet også at havregryn er sunt. Men hvor sunne de faktisk er, kommer nok overraskende på mange. For flakene inneholder nesten alle næringsstoffer og mineraler. 


Derfor bør du spise havregryn

Havregryn er fulle av gode karbohydrater, som gir energi til en lang dag. De inneholder også mange mineraler og vitaminer, for eksempel B- og E-vitaminer, som holder sykdom unna og gjør kroppen sunn og sterk. 

Havregryn er faktisk også rik på proteiner som metter godt, samt mange hjertevennlige fettsyrer, som virker gunstig på både blodårer og kretsløp.

Hvis du spiser 100 gram havregryn, dekker du også en tredjedel av ditt daglige behov for fiber. Fiber hjelper blant annet fordøyelsen og bidrar til å forebygge hjerte- og karsykdommer. 


Havregryn kaloriinnhold

Selv om det er relativt mange kalorier i havregryn, trenger du ikke være redd for å spise en porsjon med de gode grynene til frokost. Havregryn holder deg nemlig mett lenge.

En porsjon havregryn (ca. 30 gram) inneholder 109 kalorier.

Havregryn er sunn og enkel frokost

Det er lite som er enklere å tilberede enn en tallerken med havregryn. Du trenger ikke gjøre noe annet enn å helle melk over.

Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av havregrynene, så kan du lage havregrøt av dem. Kutt opp et eple og topp med litt bær, kanel eller rosiner, så har du en sunn, enkel og god frokost med havregryn. 

Oppskrift på havregrøt med rugkjerner, kanel og eple: Klikk her!

Oppskrift på hjemmelagd mysli på sju måter: Klikk her! 

Oppskrift på kyllingkjøttboller med valnøtter: Klikk her! 

Oppskrift på limeskyr med blåbær og smuler: Klikk her! 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: