Masse selen
Masse selen

En av laksens mindre kjente egenskaper er det fantastiske seleninnholdet. Selen er en av naturens kraftigste antioksidanter og bidrar blant annet til å forebygge sykdom.

© iStock

Supermat: laks

Et imponerende innhold av blant annet sunne fettsyrer, protein og D-vitamin gjør laksen til noe av det sunneste fra naturens spiskammer.

Supermat Man kan med en viss rett hevde at laks er noe av det sunneste du kan få i deg. Enten du spiser fisken i forbindelse med trening eller som et vanlig middagsmåltid med familien, gir den et rikt tilskudd av flere sunne og styrkende næringsstoffer. Du får for eksempel mye n-3-fettsyrer – også kalt omega-3 – som forskere og helseeksperter synes er helt fantastisk.

Når fettsyrene tas opp av kroppen, forsterkes cellenes evne til å kvitte seg med avfallsstoffer og ta til seg næringsstoffer. Det gir rett og slett mer robuste celler. I treningssammenheng er fettsyrene geniale, fordi de forebygger og behandler betennelsestilstander og demper treningsverk.

Laks på middagstallerkenen blir ikke mindre attraktivt av at fisken er full av D-vitamin og protein som sørger for å holde muskelstyrken ved like.

Oppskrift på grillet laks med gulrot- og fennikelsalat: Klikk her!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: