Rødkål - derfor bør du spise rødkål
Derfor bør du spise rødkålRødkålen er en helsebombe! Den ser flott ut, men den blårøde fargen er ikke bare til pynt. Rødkål er rene fyrverkeriet av styrkende plantestoffer.© Colourbox

Supermat: rødkål

Kroppen jubler når du fyller den med rødkål. Rødkålen er en ren helsebombe fra naturen. Her får du våre beste oppskrifter på gode retter med rødkål, og du får vite mer om hvorfor rødkål er så bra.

Rødkål

Rødkål inneholder mengder av sunne og slankende stoffer. Den knasende sprø konsistensen betyr dessuten at det finnes store mengder kostfiber i de fargerike lagene.

Derfor bør du spise rødkål

Rødkål er bra for mange ting - her kan du lese om noen av dem

Rødkål er bra for tennene:

Fibrene i rødkål gir tennene litt å jobbe med, slik at du blir bedre mett. Nede i mage-tarmsystemet forsterkes effekten av at fibrene fyller godt opp i magen.

Rødkål kan beskytte mot kreft

Fibrene er supersunne for kroppen også på andre måter. Undersøkelser viser at rødkål ruster opp immunforsvaret, og du blir mindre utsatt for både hjerte-karsykdom og flere kreftformer. Effekten forsterkes av de mikroskopiske plantestoffene, som er hemmeligheten bak den flotte fargen. De er i nær slekt med de plantestoffene som lovprises i blåbær og solbær. 

Rødkål kan dessuten:

  • Redusere muskelømhet etter trening
  • Styrke hjernefunksjonen
  • Gi deg en robust helse


Våre beste oppskrifter med rødkål

Oppskrift på svinefilet med ristet rødkålssalat: Klikk her!

Oppskrift på rødkålsalat: Klikk her!

Oppskrift på fermentert rødkål: Klikk her!

Oppskrift på kyllingebryst med rødkål: Klikk her!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: