© Istock

Supermat: torsk

Torsken har så mange gode kvaliteter at den fortjener en stor plass i kostholdet. Den er mager, smaker godt og har mye protein, og derfor er den et supert valg hvis du vil ned i vekt.

29. juli 2015 av Martin Kreutzer

Kokt, dampet, stekt eller – som i oppskriften nedenfor – ovnsbakt med friske erter. Uansett hvordan du foretrekker å tilberede den, kan du trygt kaste deg over det hvite, faste kjøttet som flaker seg delikat på tallerkenen.

Torsk er en mager fisk, så den er kanskje ikke førstevalget når du vil tanke opp med de viktige omega- 3-fettsyrene som finnes i laks, sild og makrell. Til gjengjeld er den fantastisk slankekost og god muskelmat hvis du trener hardt. Proteininnholdet er skyhøyt, slik at kroppen får hjelp til å bygge muskler, produsere hormoner og en rekke andre nyttige stoffer.

Med et superlavt innhold av fett og kalorier metter torsken svært godt per kalori, og proteinene øker effekten ved at de bremser opptakshastigheten og sørger for at måltidet fyller godt opp i magen. Dessuten setter fiskeproteinet fart på forbrenningen, og derfor er torsken rene superstjernen på slankekjøkkenet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: