© iStock

Supermat: tunfisk

Etter å ha vært borte fra menyen i mange år på grunn av høyt innhold av tungmetaller, kommer tunfisken nå sterkt tilbake. Heldigvis – ferskt, rødt fiskekjøtt er nemlig slett ikke å forakte.

5. mai 2019 av Martin Kreutzer

I en årrekke har vi blitt advart mot å spise stor rovfisk. Frykten for tungmetaller og dioksiner fikk helsemyndighetene i flere land til å fraråde inntak av stor mengder. Nå har imidlertid toksikologer kommet frem til at tunfisken ikke er så farlig likevel. Så lenge du ikke baserer hele kostholdet på stor rovfisk, kan du trygt legge en tunfiskbiff på tallerken fra tid til annen, og glede deg over dens mange gode egenskaper.

Tunfisken er en god proteinkilde og kvaliteten på proteinet er av ypperste klasse. Det betyr at kroppen kan utnytte hvert eneste gram optimalt. Det er 50 prosent mer protein i en tunfiskbiff enn i en tilsvarende biff fra storfe. Det gjør at tunfisken metter ekstra godt og at den i høy grad bidrar til restitusjonen. Kjøttet inneholder lite fett, og det betyr at også kaloriinnholdet er lavt. Dessuten bidrar tunfisken med viktige vitaminer og mineraler som jern, selen og et utvalg B-vitaminer.

Visste du at egg er bra for deg som trener? Det kan du lese mer om her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: