21 ting du bør unngå på landeveissykkelen
© Aktiv Trening

21 ting du bør unngå på landeveissykkelen

Sykkelsporten har en sterk historie og kultur. Her kan du få en liten forsmak på Aktiv Trenings artikkel fra det nye nummeret om 21 ting du bør unngå hvis du vil unngå rare blikk på racersykkelen.

6. august 2019 av Lasse Lyhne

21 ting du bør unngå på landeveissykkelen

1. For korte eller for lange sokker 

I gamle dager var sykkelsokkene hvite, og de gikk til rett over anklene. Så kom Lance Armstrong, og av de mange utingene han tok med seg inn i sykkelsporten, var lange, mørke sykkelsokker en av dem. 

Siden da har sykkelstrømpene vokst i lengde og eksplodert i farger og mønstre, og i dag ser man gjerne rosa sokker som går helt opp til midt på leggen. 

Heldigvis har UCI (Det internasjonale sykkelforbundet) grepet inn overfor den slags og bestemt en maksimal lengde på sykkelsokkene. Skal du sykle i fargede sokker, så sørg for at de matcher resten av bekledningen. 

Og – veldig viktig – ta aldri på lange kompresjonsstrømper eller korte ankelsokker. De får deg til å se ut som en engelsk skolejente – eller verre: en triatlet.

2. Ulike farger på sete og styretape 

Det er strenge regler for fargene på styretapen og setet, og du er fort ute å kjøre hvis du ikke kjenner dem. Følger du disse reglene, holder du deg derimot på de uskrevne sykkereglenes smale sti: 

  • Den enkle – svart sete, svart styretape.
  • Den litt mer avanserte – sete og styretape i samme farge.
  • Den avanserte – sete og styretape matcher logoen på sykkelen, dvs. hvit logo = hvit styretape og hvitt sete.
  • Og den fancy – styretapen matcher fargen på styrestemmet, og setet matcher fargen på setepinnen. Absolutt et stilig valg til flotte sykler. 

3. Skygge på hjelmen 

Hjelm med skygge bruker du til terrengsykling. Bruker du det på landeveien, er det omtrent som å gå med tresko til en italiensk designerdress. Trenger du solskjerming, tar du på en sykkelcaps under hjelmen.

Du kan lese hele artikkelen i det nye nummeret av Aktiv Trening.

Aktiv Træning nummer 8
© Aktiv Trening

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: