I tillegg til de fem grunnene vi nevner her, er sykling også en sosial sport der det kan skravles og fortelles røverhistorier underveis. 

Fem grunner til å begynne med sykling

Sykling er populært som aldri før. Har du ennå ikke hoppet på bølgen, gir vi deg fem gode grunner til å svinge deg på sykkelsetet.

2. mars 2019 av Lasse Lyhne

1. Du får gratis trening

Den tiden du bruker på crosstraineren på treningssenteret, kan du egentlig ikke bruke til noe annet. Det kan du med den tiden du bruker på sykkelen. Sykling er opplagt å kombinere med transport til og fra jobb, og sykler du for eksempel 30 minutter hver vei, kommer du opp i hele fem timers trening i løpet av uka. Og det uten at det har gått ut over familien eller fritiden din. 

2. Du kan gå amok i flott utstyr

Sykling er en utstyrssport. Og selv om du kan komme i gang med treningen på den gamle, slitte sykkelen din, så kan du også ta helt av i ultraflott, fartsoptimert utstyr hvis du liker den slags. 

3. Du unngår skader

Risikoen for skader i løping er skyhøy. På sykkel er den stort sett fraværende (med mindre du faller). Sykling er meget skånsomt for kroppen, og du kan kaste deg inn i sporten enten du er overvektig, har slitt med løpeskader eller nærmer deg 90 år. 

4. Du kan kjøre med samme utstyr som verdensmesteren

Er du Formel 1-fan, så er sannsynligheten for at du kommer til å kjøre i den samme bilen som Lewis Hamilton veldig liten. Du kan derimot kjøpe deg den samme sykkelen som Peter Sagan. Den kommer til å koste deg over 40 000 kr, men du kan gå til sykkelbutikken, bestille den og dra kortet.

5. Du forbedrer potensen

Det siste punktet er mest til mennene , for til tross for seiglivede påstander om det motsatte, så forbedrer sykling potensen. Det kom fram senest i en stor dansk metaundersøkelse fra 2018, der forskerne gikk gjenno 10 nøye utvalgte undersøkelser på området og konkluderte med at jo mer kondistrening - også sykling - desto bedre potens. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: