Kenny Belaey

Kenny Belaey utførte hoppet fra to meters høyde ned på Kjeragbolten to ganger. Den andre gangen holdt det på å gå galt for våghalsen, som var nære på å miste balansen i landingen. 

© Emil Sollie/Red Bull Content Pool

Balansekunst på Kjeragbolten

Trialsyklisten Kenny Belaey har ikke høydeskrekk. Hans siste stunt fant sted på den 1 m² store steinen Kjeragbolten – 959 meter over Lysefjorden.

7. desember 2017 av Redaktionen

Kenny Belaey utfører stuntet på den store steinen Kjeragbolten

I 10 år hadde belgieren drømt om å hoppe med trialsykkelen sin ned på den verdenskjente steinen Kjeragbolten, som er kilt fast i en kløft i fjellplatået Kjerag over Lysefjorden. I sommer, etter mange timers gåtur med sykkelen på ryggen, ble drømmen endelig til virkelighet. Belaey tok mot til seg, hoppet to meter ned og landet trygt på steinen. Men da han prøvde for andre gang, holdt det på å gå galt. Han var faretruende nære på å miste balansen i landingen på den glatte steinen, men rakk heldigvis å sette ned en fot raskt og gjenvinne balansen.

Det er ikke første gang 34-åringen kaster seg ut i stunt som involverer en sykkel og halsbrekkende høyder. I 2015 tråkket han sykkelen sin over en 18 meter lang og bare 5 cm bred slakk line med 112 meter med frisk fjelluft under seg i franske La Plagne i Alpene. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: