Par som sykler iført vintertøy
© Craft

Kle deg riktig til vintersykling

Sykkelturene i finværet virker langt unna, men du trenger ikke ta pause og risikere å miste den gode formen. Med disse rådene er du godt kledd til syklingen i vinter.

19. februar 2020 av Thure Kjær & Jacob Teilmann

Riktig bekledning

Den vakre naturen og kveldssola er avløst av vind, sludd og temperaturer rundt null. Sykling i vinterhalvåret stiller krav til god påkledning.

1. Regnjakke i lomma

Ha alltid med en tynn sykkelregnjakke i lomma. Du kan bruke den som ekstra lag i starten inntil du blir varm, og du kan ta den fram hvis du tar pause eller punkterer, eller hvis det plutselig begynner å regne eller snø.

2. Lag på lag

Kle på deg i lag: en svettetransporterende trøye innerst, så et mellomlag med for eksempel en varm fleece og ytterst en jakke eller vest, som beskytter mot regn og vind. Beina beveger seg og kan oftest klare seg med tykke tights – gjerne med vindbeskyttelse foran. Regn med at det kan være litt kjølig de første minuttene, inntil du blir varm.

3. Skoovertrekk

Føttene sitter fast i pedalene, og de kan fort bli veldig kalde. Et par tykke skoovertrekk i neopren er uunnværlige. Er det veldig kaldt en dag, så fest tape over skohullene, og ta på tykke ullsokker.

4. Hansker

Er det veldig kaldt er en såkalt hummerhanske med bare tre fingre perfekt, fordi de gir både varme og bevegelighet. Bruk eventuelt også en tynn innerhanske. Husk at ytterhansken bør være vindtett.

5. Lue

Det avgis mye varme fra hodet. Hold det varmt med en hjelmlue eller et pannebånd. Se etter en lue med vindbeskyttelse foran og på sidene.

Et ekstra lite tips: Fyll varm te med sukker eller annen varm drikke i drikkeflaska. Det gir varme i starten av turen, og teen vil ikke fryse til is i flaska. Se eventuelt etter en termoflaske.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: