Optimal sykkel både til trening og transport

Jeg vil gjerne begynne å sykkeltrene og kombinere det med pendling de 20 km til og fra jobb. Hvilken sykkeltype er det beste kompromisset?

Hvis du helst vil slippe å ha en større sykkelpark med både en vanlig sykkel, en landeveissykkel og kanskje en terrengsykkel, så kan det være flere fordeler ved å investere i en crossykkel, nettopp fordi den kan dekke flere behov, spesielt hvis du vil bruke sykkelen til transport over litt større avstander.

Det er ikke mange synlige forskjeller på en crossykkel og en racersykkel. De to sykkeltypene ligner hverandre, men crossykkelen har grovere dekk som minner mer om terrengsykkeldekk. Hvis du går sykkelen nærmere etter i sømmene, vil du også se at den er forsterket på enkelte punkter fordi den er laget for å brukes til cross, der man også løper med sykkelen på ryggen.

Disse forskjellene gjør at crosseren er en mer anvendelig løsning som pendlersykkel, fordi den tåler å bli brukt i et mer allsidig terreng uten å ta skade av det. Du behøver med andre ord ikke å være redd for å ødelegge noe hvis transporten til eller fra jobb går langs grusstier eller sølete stier i skogen. Det takler den uten problemer. Crosssykkelen fungerer også bedre hvis det skulle komme litt snø, eller på regnvåte veier, nettopp fordi den har litt grovere mønster i dekkene.

Samtidig har den flere av racersykkelens kvaliteter. Crossykkelen er både lett og stiv, så hvis du vil bygge om crossykkelen til en landeveisracer, er du faktisk nesten i mål hvis du bytter dekkene med vanlige racerdekk.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: