Michael Strasser på sykkel

Med start i Prudhoe Bay, Alaska, og mål i Ushuaia i Patagonia er ruta den lengste kjørbare veien i verden.

© Christoph Wisser/Red Bull Content Pool

Så lang er verdens lengste sykkelrute

Her kan du lese om østerrikeren Michael Strasser, som har syklet 22 642 km fra Alaska til Patagonien på ny verdensrekordtid.

16. juli 2019 av Redaktionen

Verdens lengste sykkelrute

I 84 dager og i temperaturer som varierte fra -4 til 51 grader, satt ultrasykkelrytteren og eventyreren Michael Strasser fra Østerrike på racersykkelen sin i en ensom jakt på verdensrekorden på den lengste kjørbare veien på kloden – fra Prudhoe Bay på nordspissen av Alaska til Ushuaia lengst sør i Sør-Amerika. 

Etter 22 642 kilometer på sykkelsetet trillet østerrikeren jublende inn til ny rekordtid. Han knuste den tidligere rekorden med hele 15 dager. Det store rekordforsøket, kalt Ice 2 Ice, fant sted fra juli til september i fjor sommer og var målet for mer enn to års forberedelser og jobb med turen for Strasser og hans store støtteapparat. 

Michael Strasser.

Utrolig nok krasjet Strasser bare én gang på hele turen. Da slapp han unna med bare noen skrubbsår og blåmerker.

© Christoph Wisser/Red Bull Content Pool

På sykkelturen forserte Strasser totalt 168 000 høydemeter, og han ble underveis konfrontert med ekstrem varme, frost, storm – og ikke minst en nærmest nedbrytende ensomhet på sykkelen. 

Underveis hadde han en toppfart på 94 km/t i en bratt nedoverbakke i Mexico, mens han i Santiago de Chile var nødt til å tråkke i vei i 60 km/t i bytrafikken for ikke å bli kjørt ned i det anarkistiske trafikkkaoset der det bare gjaldt å følge strømmen. 

Temperaturene og vindforholdene var flere ganger så ekstreme at han nesten ga seg. I Chile møtte han en motvind på 100 km/t, som tvang ham til å ta pause. 

Med temperaturer på opp til 51 grader måtte han også drikke konstant – opp til 8,5 liter væske om dagen – og han var tvunget til å innta 4500 kalorier per dag, selv om kroppen hans i den voldsomme varmen ikke klarte å få opp den minste appetitt. Etter hvert hadde han også «ukelange hallusinasjoner», som han beskrev det med sine egne ord.  

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: