Sykkelen Specialized Aethos
Sykkelen Aethos

Til deg som ikke vil gå på kompromiss med kvaliteten.

© iStock

Sykkelen Aethos – for bra for proffene

Specialized sprenger rammene for hvor lett en sykkel kan være. Nye Aethos veier så lite at proffene ikke har lov til å bruke den.

30. mars 2021 av Redaktionen

Hva:
Specialized Aethos


Hva er det:
Verdens letteste serieproduserte racersykkel. Aethos har Specialized kalt det elegante monsteret. Navnet skal gi deg den lette, svevende følelsen det gir når sykkelen kastes fra side til side på vei opp en bratt fjellside. Sykkelen er fremstilt av samme type karbon som toppmodellen Tarmac SL7, men karbonet er lagt opp på en ny måte som gjør at det kan brukes mindre materiale. Det resulterer i en ramme som bare veier 585 gram (str. 56), og en hel sykkel som bare veier 5,9 kg, inkludert skivebremser og vanlige hjul med dekk og slange. Det er nesten én kg mindre enn det internasjonale sykkelforbundet tillater, så det er en sykkel du godt kan sykle på, men proffene må holde seg unna. 

Cyklen Specialized Aethos

Lakken er tynn og påført etter en spesiell metode. Det sparer et par hundre gram og gir et helt spesielt utseende.

© iStock


Derfor er vi begeistret:
For det første er den stilig. Den tradisjonelle geometrien og den spesielle, porselensaktige lakkeringen gjør den til en klassisk sykkelskatt. For det andre er kompromissløsheten beundringsverdig. Specialized setter en helt ny standard for hvor lett en sykkel kan lages.


Dette koster den:
Ja, dette er jo ikke like morsomt da. Sykkelen fås i to versjoner. Den «vanlige» S-Works-utgaven koster 141 999 kroner, og den helt spesielle Founder’s Edition, som med enda lettere spesiallakk og spesialutstyr, koster 152 999 kr.

Cyklen Specialized Aethos

Vanlig styrepinne og karbonstyre er ikke det letteste. Du kan spare mange gram med et styre med integrert styrepinne.

© iStock

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: