Hva? Terrengsykkelhjelm med MIPS-teknologi som beskytter hjernen. Fås i tre størrelser og to farger. Vekt: 277 gram.

Beskyttelse for alle pengene

Scotts populære Lin-hjelm sitter utmerket, beskytter godt og koster lite.

## Scott Lin | |

Pluss: Førsteklasses beskyttelse, lav vekt og god passform.

Minus: Dreiehjulet i nakken skurrer litt etter mange ukers bruk under regnvåte forhold.

Pris: 895 kr.

Konklusjon: Teorien bak MIPS-teknologien virker troverdig. Sammen med det helstøpte inntrykket denne hjelmen gir, nøler vi ikke med å dele ute en ganske glimrende karakter.

www.scott-sports.com

MIPS er et nyskapende beskyttelsessystem for sykkelhjelmer som gjør at det ytterste skallet kan gli på det innerste skallet hvis hodet treffer bakken. Dermed skal kraften i sammenstøtet dempes slik at hodet slipper lettere unna. Systemet finnes normalt i langt dyrere hjelmer, men altså også i Scotts superpopulære Lin.

Vi slapp heldigvis å teste systemet i praksis og kunne i stedet nyte den fantastiske passformen som passer de fleste hoder.

Som på mange andre hjelmer foregår finjusteringen via et dreiehjul i nakken. Hjulet er fintannet nok til at det er lett å få en perfekt passform, uten at hjelmen føles for stram eller løs.

Det er veldig mange åpninger i hjelmen, og det sørger for god ventilasjon for hodebunnen. Utførelsen er fin nok, men ikke helt på høyde med de allerdyreste hjelmene. Hjelmen har en avtakbar skjerm som beskytter mot sol og greiner.

Vekten er på 277 gram. Det finnes riktig nok lettere modeller, men det er en høyst respektabel vekt for en hjelm som beskytter så godt. Vi savner i det hele tatt ingen verdens ting, særlig ikke når vi ser på hva man får for en høyst rimelig slant.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: