Førsteinntrykk: Rapha-hjelm

De engelske gentlemennene og -kvinnene hos Rapha har lenge syslet med å lage hodebeskyttelse som kan matche deres elegante sykkel-klær. Og nå er den her! Rapha-hjelmen. Vi har sett nærmere på den.

4. oktober 2016 av Lasse Lyhne

Den har vært underveis lenge, Rapha-hjelmen. Rapha begynte selv å snakke om den for et år siden, og lanseringen er blitt utsatt om og om igjen. Men nå er den her, og vi har fått tak i den. Og hvordan er den?

For det første ser den, som de fleste andre Rapha-produkter, bra ut på en mer diskret måte enn for eksempel de fleste italienske sykkelmerker. Designen er smal, strømlinjet og enkelt, og fargene stort sett svart eller hvit. Hjelmen fås også i en eksklusiv går utgave, som kun er til medlemmene av Rapha Cycle Club og en gul til vinterbruk.

For det andre er den aero. Hjelmen er laget i samarbeid med hjelmekspertene fra Giro, og skåret veldig likt som deres Synthe-hjelm, men den har i tillegg fått et par (avtagbare) aero-paneler inn langs siden for å redusere luftmotstanden.

For det tredje har den innebygget Mips-system - et innebygget plastnett som bedrer støtdempingen ved fall.

For det fjerde er den ganske godt ventilert, takket være brede ventilasjonsåpningerlangs hjelmen og en stor åpning bak.

For det femte er den relativt lett. 262 gram på kjøkkenvekten i str medium. Det er greit for en aero-dynamisk hjelm med Mips-system.

For det sjette har den reflekser på stroppene. Det er veldig godt tenkt, og en diskret måte å øke sikkerheten på.

For det syvende er den dyr. 2100 kr. sender den opp blant de dyre hjelmene på markedet.

Om den er verdt det, og om alle de fancy greiene også fungerer i praksis, kan du lese om i et kommende nummer av Aktiv Trening. Våre testere er i full gang med hjelmen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: