Fakta: Hybridhjelm med 28 ventilasjonshull. Svart el. gul. Vekt: 250 g.

Komfort og fart

Den avanserte sykkelhjelmen Mavic CXR Ultimate forener god aerodynamikk og suveren komfort.

## Mavic CXR Ultimate | |

Pluss: Fantastisk passform. God balanse mellom aerodynamikk og ventilasjon.

Minus: Vekten og en formgivning som neppe passer alle.

Pris: 1799 kr.

Konklusjon: Kombinasjonen av aero-egenskaper og ventilasjon gir et litt annerledes utseende. Funksjonalitet, passform, polstring og strammesystem er likevel i toppklasse. Bare vekt og pris trekker litt ned.

www.mavic.com

Dagens sykkelmote omfatter blant annet såkalte semi-aerohjelmer, som kombinerer aerodynamikken i fartshjelmen med ventilasjonen i landeveishjelmen. Det har ført til ganske mange mer eller mindre vellykkede designløsninger. Mavic har valgt en mer konvensjonell utforming av hjelmen, bortsett fra en vifteformet løsning med "kjøleribber" i fronten.

Det er vanskelig å måle om den funksjonelle designen faktisk gir lavere luftmotstand, men den gir i hvert fall rikelig med kjøling. Formen på hjelmen betyr også at polstringen mot hodet har en stor overflate og går langt bakover og opp på hodet, og det er mer merkbart. Sammen med det fine spennesystemet gir det en komfort som er i en klasse for seg. Hjelmen sitter nemlig behagelig selv etter mange timer på sykkelsetet.

Beskyttelsen foran og på sidene er god, mens det er mer åpent rundt bakhodet. Spennesystemet omfatter et hjul bak på hjelmen, og er lett å betjene med én hånd. Passformen er super, og hjelmen føles lett, selv om den er relativt tung for sin prisklasse. Bortsett fra den svarte fargen fås hjelmen også i gult, som er Mavics merkefarge.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: