Fakta: Terrengsykkelhjelm med ekstra nakkebeskyttelse og justerbart visir. Vekt (str. medium): 240 gram.

Lett og lekker stisykkelhjelm

Lav vekt, god passform og fine detaljer – Specialized Ambush imponerer.

## Specialized Ambush | |

Pluss: Lav vekt og virkelig god passform.

Minus: Prisen. Spennesystemets remmer virker litt spinkle.

Pris: 1899 kr.

Konklusjon: På alle måter en gjennomført terrengsykkelhjelm i den absolutte toppklassen, både hva angår komfort, detaljer og sikkerhet. Især spennesystemet, vekten og visiret vil du bli glad for. Minuset er den høye prisen.

www.specialized.com

Ambush er Specializeds nye hjelm, først og fremst for deg som sykler på sti eller enduro. Fokuset er på sikkerheten, og hjelmen er i kraftige materialer og går godt ned i nakken. Likevel er det rikelig utluftning gjennom 20 store ventilasjonshull. Ambush føles ikke for varm i skogen – heller ikke på en sommerdag. Visiret kan tas av og dessuten vippes opp og ned.

Hjelmen sitter aldeles fremragende, takket være et godt design og et velfungerende spennesystem, som justeres med én skruknapp bak. Det er veldig lett å få hjelmen til å sitte som støpt på hodet uten ubehagelige trykkpunkter. Skruknappen er bygget inn i hjelmen, så den ikke er så utsatt.

Selve spennesystemet består av ganske tynne plastbånd. I starten var vi litt bekymret for holdbarheten på dem, men de har holdt upåklagelig gjennom hele testperioden.

Hjelmen ser kraftig og solid ut, men den oppleves ikke stor på hodet. Vekten – 240 gram – er meget lav til å være en terrengsykkelhjelm. Det er altså ikke mye å utsette på denne topphjelmen. Men det burde det heller ikke være, da prisen også er høy!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: