Produktinfo 24 ventilasjonshull – bakteriedrepende sølvfiber i putene – 188 gram.

Luksuriøs lettvekter

Testerne var rørende enige om at denne hjelmen var den beste blant hjelmene i luksusklassen. Dyr, men deilig.

31. oktober 2012

## Giro Aeon | |

Funksjon og passform Fra man tar Giro Aeon i hånden er det åpenbart at hjelmen handler om én ting, nemlig vekt. Alle elementer i hjelmen er strippet helt ned i jakten på overflødige gram. Vekten er bare 188 gram, og hjelmen føles ekstremt lett på hodet – man merker praktisk talt ikke at man har den på.

Alt i designen er kuttet til et minimum. Stroppene er i tynn nylon, og det samme er putene. Da vi forsto at verken passformen eller komforten har lidd under jakten på grammene, var det også klart at vi hadde funnet testvinneren. Hjelmen sitter perfekt til tross for de minimalistiske løsningene, og ventilasjonen er fenomenal.

Det eneste vi har å utsette på passformen er at plastspennen som sitter på siden av hodet, har en tendens til å stille seg på tvers og dermed presse mot kinnet. Det rokker imidlertid ikke ved at et enstemmig testpanel utpekte Aeon som den beste av de beste hjelmene.

Konklusjon: Et gjennomført luksusprodukt der hvert forseggjorte og finjusterte element fungerer sammen og gir en fantastisk hjelm, om enn til en uanstendig høy pris.

Pris: 2299 kr.

www.giro.com

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: