© Valling.com

Stor test av 17 sykkelhjelmer

Vi har testet 17 spennende hjelmer – og kårer dem som gir den beste sykkelopplevelsen.

22. mars 2012

Logg på og last ned den åtte sider store testen av 17 sykkelhjelmer. Du får også tips om hvordan du velger riktig hjelm, i tillegg til anmeldelser av både rimelige og dyre modeller.

Du må være abonnent for å laste ned filen. Logg inn eller opprett profil her. Hvis du skal kunne laste ned, må abonnementsnummeret ditt være oppgitt i profilen. Tegn abonnement her

Det er ikke lett å se forskjell på hjelmene bare ved å sammenligne utseendet. Under denne testen, der vi har tatt for oss et bredt utvalg av de hjelmene som finnes på markedet, oppdaget vi fort at sykkelhjelmer er svært forskjellige.

Slik har vi testet

Samlet vurdering: Den endelige karakteren er en helhetsvurdering med fokus på komfort, passform, funksjon og opplevelse når man sykler.

I denne testen har vi valgt å dele inn hjelmene etter pris. Vi har en økonomigruppe på opptil 1400 kroner og en kategori med luksushjelmer til over 1400 kroner. Vi fokuserer på hvor komfortable hjelmene er å ha på hodet, på tilpasningsmulighetene og passformen - og i den forbindelsen ikke minst på hvor enkle og presise justeringsmulighetene er, både med og uten hansker. Kan man for eksempel betjene en hurtigjustering med én hånd, i fart og kanskje midt i en klynge av mange andre ryttere? Vi synes også det er viktig hvordan man opplever ventilasjonen i hjelmene og komfortnivået etter mange timers konstant bruk. Med andre ord nøyaktig de opplevelsene og inntrykkene som møter en vanlig mosjonist under jevnlig bruk. Alle hjelmene oppfyller gjeldende sikkerhetsnormer, og derfor tar vi ikke for oss den delen.

Kun for abonnenter

Abonnementsnummeret ditt må oppgis i profilen, før du kan laste ned.

Du må være abonnent for å kunne laste ned.

Logg inn her eller opprett profil her.

Tegn abonnement her

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: