Hva? Påkostet landeveishjelm med 16 ventilasjonshull. Vekt: 190 gram str. M.

Synlig i sykkelfeltet

POCs lenge ventede racerhjelm er en ren innertier med alle sine nyvinninger.

## POC Avip Octal | |

Pluss: Passform, vekt og lufting.

Minus: Designen er kontroversiell og passer ikke alle. Formen gjør at brillene ikke alltid sitter optimalt.

Pris: 2200 kr.

Konklusjon: Et blinkskudd av en hjelm som lykkes med alle sine nyvinninger. Suveren ventilasjon, god passform, imponerende lav vekt og svært høy sikkerhet. Prisen er også ganske voksen.

www.pocsports.com

Det har vært mye oppmerksomhet rundt den første landeveishjelmen fra POC. Svenskene har erfaring fra alpinløyper og utforsykling og er ikke kjent for tradisjonelle løsninger. Det kan man heller ikke beskylde dem for når det gjelder Octal.

Vi vil nok se et par tradisjonstro racersyklister rynke på nesen over designen, men funksjonelt sett er hjelmen suverent god og helt på høyde med andre hjelmer i denne prisklassen.

Passformen er akkurat som den skal, og justeringen er enkel, men velfungerende. Stroppene er på elegant vis integrert i skallet og sitter ikke i veien oppe i hjelmen. De 16 gigantiske ventilasjonshullene gir en suveren luftgjennomstrømning, faktisk den beste vi har opplevd.

Formen er spesiell. For å gi bedre beskyttelse går hjelmen lenger ned i nakken og sidene enn vi er vant til, og enkelte testere opplevde at det var trangt for brillestengene.

Formen gjør at hjelmen virker stor, men vekten er imponerende lav med sine 190 gram. Det samme kan ikke sies om prisen. Den er høy, men rettferdiggjøres altså av funksjoner og detaljer.

Fargen er valgt med tanke på trafikksikkerheten. Den skal være 5,5 ganger så synlig som en mer diskré farge, men fås også i blått og hvitt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: