ENDURA SNYPE Terrengsykkelhjelm med 26 luftehull og avtakbar skjerm. Vekt: 246 gram (str. M).

Terrenghjelm

Enduras første hjelm er en velfungerende, prisgunstig sak med én liten feil.

15. juli 2014

## ENDURA SNYPE | |

Pluss: God passform, masser av ventilasjon og rimelig pris.

Minus: Stramme- og justeringssystemet virker uferdig og irriterer når man skal ta på seg hjelmen.

Pris: 589 kr.

Konklusjon: De viktigste funksjonene er på plass, og hjelmen beskytter hvis uhellet er ute. Ventilasjonen og passformen er god, og prisen er rimelig. Det er justeringsdetaljene som trekker ned. Ellers er dette en fin hjelm.

endurasport.com

Vi har ofte vært begeistret for britiske Endura og deres rimelige, men likevel funksjonelle sykkelutstyr i god kvalitet. Derfor hadde vi også visse forventninger til det nyeste tilskuddet i sortimentet, nemlig terrengsykkelhjelmen Snype. Den skuffer ikke, men vi er ikke helt overbevist. Hjelmen er luftig med sine 26 store ventilasjonshull som gir en frisk bris over hodebunnen. Vekten er på relativt lave 242 gram – særlig med tanke på prisen og den ganske kraftige nakkebeskyttelsen.

Dårlig justeringssystem Det som likevel trekker ned, er ett betydelig minus, nemlig justeringssystemet som fester hjelmen til hodet. Stroppene er tynne og flagrende, og fordi de altfor lett forskyver seg, er det et irritasjonsmoment hver gang hjelmen skal brukes. Strammehjulet i nakken er heller ikke optimalt. Selve hjulet er for lite, og det reguleres i litt upresise klikk. Heller ikke høydejusteringen fungerer som forventet. Dette er imidlertid detaljer, og når hjelmen først sitter som den skal, er det heller ikke så viktig. Det er likevel irriterende hver gang man må gjøre justeringer.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: