Fakta: Vintersykkelhjelm med lukket, vindtett skall. To størrelser. Vekt: 290 gram.

Varmt hode på tohjulingen

Tøff vinterhjelm fra LAS briljerer med mange velfungerende detaljer.

## LAS Victory Vento | |

Pluss: Fremragende vind- og værbeskyttelse. Fin passform og gode justeringsmuligheter.

Minus: Ingen lettvekter.

Pris: 1250 kr.

Konklusjon: Velsittende og veldesignet hjelm som med enkle midler gir god beskyttelse mot vær og vind i vinterkulden. Bruksområdet er likevel stort; om sommeren fungerer den nemlig fint som aerohjelm.

www.lashelmets.com

Victory Vento er vinterversjonen av den velkjente mellomklassehjelmen Victory fra LAS.

Vinteregenskapene kommer mest til uttrykk i den knallgule, trafikksikre fargen (den fås også i svart og hvitt) og i det lukkede skallet. Vitsen med sistnevnte er å holde regn og snø ute og redusere vindavkjølingen. Det virker kanskje som en bagatell, men det har mye å si når man sykler i kuldegrader og hylende motvind. Men hjelmen har også andre kvaliteter enn vinteregenskapene.

Først og fremst er passformen suveren. Det skyldes ikke minst et glimrende spennesystem som tar tak rundt hele hodet, og som er lett å justere med det kraftige hjulet i nakken. Det er i det hele tatt noe gedigent og robust over hjelmen. Ikke dumt for et produkt som skal beskytte hodet.

Også nylonstroppene virker robuste. De er støpt inn i skallet, slik at de ikke forskyver seg, og de er utstyrt med en liten, avtakbar fleecerem som skal hindre at nylonmaterialet irriterer huden. Spennen er magnetisk og konstruert på en slik måte at den lukkes nesten av seg selv. Smart når den skal betjenes med tykke vinterhansker.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: