Produktinfo Spesiell sykkelpendlerjakke med romslig passform. 100 prosent vanntett, reflekser hele veien rundt, ventilasjonsåpninger osv. Innebygd blinkende LED-lykt med over 50 timers batteritid. Str. S–XL.

Perfekt for bysykling

En funksjonell sykkeljakke som er laget spesielt for hverdagsturer i bytrafikken, er en sjeldenhet. Men Luminite er et hederlig unntak.

10. november 2011

Endura Luminite Jacket | |

Funksjon: Synlighet i trafikken og gjennomtenkte detaljer. Veldig bra!

Kvalitet: Robuste materialer og god finish gir slitestyrke og lang levetid.

God til prisen: Mange dyrere jakker må se seg slått av denne.

Konklusjon: Vi har problemer med å finne en jakke som egner seg bedre for sykkelpendling i mørketiden. Vanntettheten går utover pusteevnen, men det er et ankepunkt som mer enn oppveies av alle de gode egenskapene, og ikke minst den lave prisen.

Pris: 773 kr.

www.bikeshop.no

Her får du full valuta for pengene hvis du er ute etter en gjennomtenkt og funksjonell sykkeljakke for de daglige turene til og fra jobb. Luminite Jacket kommer fra britiske Endura, som har et bredt utvalg av klær og tilbehør for både landeveis- og terrengsykling. I tillegg tar britene sykkelpendlerne på det dypeste alvor, og derfor har de laget en virkelig spennende og gjennomtenkt serie med sykkelklær spesielt rettet mot korte og lengre sykkelturer i all slags vær, fortrinnsvis i urbane strøk.

Luminite Jacket er et strålende eksempel fra denne serien. Jakken er usedvanlig gjennomført med mange detaljer som ikke bare er pynt, men som byr på funksjoner man vil sette pris på i den daglige tråklingen gjennom hektisk bytrafikk.

Spesielt vil vi fremheve justeringsmulighetene i kragen (som også har fleecefôr) slik at den kan tettes ordentlig når det blåser kaldt og når det regner. Det forlengede ryggstykket er også et pluss, og at man har husket en åpning til ledning fra brystlommen og har funnet plass til flere velplasserte lommer – også en romslig rygglomme. Du får også en overflod av reflekser i tillegg til jakkens særdeles synlige neongule farge. Aldri har vi følt oss så synlige, og det gir selvfølgelig ekstra trygghet.

I korsryggen er det dessuten lagt inn en blinkende LED-lykt, som vi var forberedt på å avskrive som en gimmick. Men lykten fungerer faktisk helt glimrende og er lett å slå på og av. Den veier riktig nok noen gram ekstra, men lykten er aldri i veien. Med denne jakken er det slutt på at du glemmer baklyset. Du må selvfølgelig huske å fjerne lykten når jakken skal vaskes, men det er enkelt, og dette er en smart løsning.

Passformen er behagelig og tilpasset en klassisk, ikke altfor fremoverbøyd sittestilling. Passformen er romslig nok for de fleste, og du har rikelig med plass til isolerende mellomlag. Det myke materialet er 100 prosent vanntett og utstyrt med lange ventilasjonskanaler med innlagt glidelås under armene. Det satte vi stor pris på, ettersom vanntettheten i høy grad går utover pusteevnen, og den kunne ha vært bedre når intensiteten øker og det er relativt mildt i været.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: