Mand på cykel udenfor en glasbygning, cykelpendling, total
© Andreas Mikkel

Kjøpeguide: sykkelshorts

Her har du åtte alternativ som ikke minst baken din vil sette pris på når du skal tråkke deg svett.

21. juni 2010

Spinningbuksen

|

Fusion - spinningsbuksen

FUSION MULTISPORT TIGHT

Pris: 439 kr

Detaljer: Laget i et elastisk materiale som gir god passform. Lavt skåret slik at ikke strikken irriterer, og uten strikk i benåpningene for ikke å stramme. Sitteputen består av et tynnere tolags innlegg som motvirker friksjon.

Fakta: Fusion er et godt valg til en varm spinningtime der du svetter mye og ikke holder det gående i mer enn en drøy time. Den har verken seler eller en egentlig pute, men den sitter som limt.

Best til: Det tynne puteinnlegget og fraværet av strikk i bena gjør buksen suveren til spinningtimen. Og du kan godt bruke den på treningssenteret når timen er over.

www.fusionsport.no

### I søle og sludd
Gore - regn og slud

GORE ALP X SHORT

Pris: 1177 kr

Detaljer: Slitesterkt nylonmateriale med vanntett og pustende Gore-Tex-membran formet som et par litt løse overtrekksbukser for terrengsykling. Fine detaljer som glidelåslommer, teipede sømmer og stretchsoner.

Fakta: Den løstsittende overtrekksshortsen kan snu en kald og våt tur i skogen til morsom lek med søle og vann. Og den tar liten plass hvis været snur og du vil stue den bort.

Best til: Søle, sludd og grisevær i terrenget. Perfekt hvis du kombinerer med en pustende sykkelbukse med pute.

www.gorebikewear.com

Gucci-utgaven

|

Assos cykelshorts - gucciudgave

ASSOS FI.13-S5

Pris: 1925 kr

Detaljer: Ergonomisk sydd med seks paneler. Assos’ egen sittepute består av flere slags skummaterialer. I fronten er buksen perforert for å gi optimal ventilasjon, og baken er forsterket med karbonfi bertråder. Elastiske kantbånd med silikon holder benåpningene på plass rundt lårene.

Fakta: Avansert sykkelbukse fra sveitserne, som er kjent for å ta hver minste detalj svært alvorlig. Passformen er ypperlig, materialerne er holdbare og fra øverste hylle – og det er selvfølgelig også prisen. Best til: Hvis det skal se bra ut og være førsteklasses, og økonomien ikke er en hindring, vil Assos kunne tilfredsstille selv de mest krevende brukere.

www.assos.com

### Elite-buksen
Craft - elitebuksen

CRAFT ELITE BIB SHORT

Pris: 1391 kr

Detaljer: Crafts spesielle sittepute inneholder gel, mens benåpningne har silikonstrikk som hindrer at buksebena kryper opp. Shortsen har spesielle seler som går langt opp på ryggen, men som til gjengjeld sørger for ekstra god passform. Sømmene er ikke sydd, men sveiset, slik at du ikke merker dem i det hele tatt under bruk.

Fakta: Kort sykkelbukse med høy pris og ditto kvalitet. Dette er buksen du velger hvis du tilbringer mange timer på setet og vil være garantert optimal komfort.

Best til: Lange treningsturer med mange timer på setet. Hvis 2010 er året da du vil kaste deg over en stor sykkelutfordring, kan dette luksusplagget være en motivasjonsfaktor å unne seg.

www.craft.no

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: