© Colourbox

Ny sykkelbukse? Dette bør du se etter

Sykkelbuksen kan godt utgjøre forskjellen på en god og en ulidelig sykkeltur. Her ser du hva du bør se etter når du kjøper ny sykkelbukse.

Hvis selene gnager eller puten er for tynn, spiller det liten rolle hvor sterk du er i bena. Her ser du hva du bør være spesielt oppmerksom på når du kjøper

sykkelbukse

, slik at du reduserer faren for bomkjøp.

  • Seler: Komforten blir best når selene er brede og ventilerte. Bredden fordeler trykket over en større flate. Spesielt på langturen gjør det godt for huden. Sykler du med ryggsekk, er det ekstra viktig å ha brede seler som ikke presser seg ned i huden.

  • Sittepute: Fastheten er viktig. Det avgjørende er ikke om puten er stor og fyldig, ettersom setebena uansett blir presset ubehagelig mot setet hvis skumgummien er for myk. Den beste polstringen er anatomisk designet, slik at fasongen og tykkelsen følger kroppen.

  • Benavslutning: Det kan virke mindre viktig, men avslutningen rundt bena er en av de mest avgjørende faktorene. Når lårene beveger seg jevnt og trutt opp og ned, drar det konstant i buksen. Uten en god avslutning glir den oppover og nedover lårene. Ofte finner man tynne silikonbånd på innsiden som holder buksebena på plass. Samtidig gjør elastisiteten i stoffet at buksen sitter uten å gli. Mest komfortabelt blir det når det avsluttende båndet er noen centimeter bredt, og det har etter hvert blitt standard på de fleste modeller.

  • Skjæring: En bukse som er lav i livet, gjør det lettere å late vannet under turen – og utskjæringen trykker mindre mot magen hvis du har litt pondus. På den annen side er magen mer utsatt for trekk. Det er spesielt merkbart på terrengsykler, der du sitter mer oppreist og dermed er mer utsatt for fartsvind. På racersykkelen er det i utgangspunktet ikke noe problem hvis fronten er lavt skåret.

  • Ryggstykke: Spesielt på kjølige dager er det en stor fordel at buksestoffet strekker seg godt oppover korsryggen og beskytter denne effektivt mot trekk. Lenger oppover ryggen er en overgang bestående av en åpen nettingkonstruksjon absolutt å foretrekke. Den gir både god passform og ventilasjon. Har stoffet for tett struktur over dette partiet, vil du svette kraftig på ryggen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: