Stor test av sykkelbukser 2014

Hvilke er de beste sykkelbuksene, og hvor får du mest for pengene? Les vår store test av sykkelbukser og få svarene.

27. august 2014

Du kan får

sykkelbukser

til 400 kr, og du kan få sykkelbukser til 3000 kr. Men pris og kvalitet henger bare delvis sammen. Testen avslører for eksempel at du får et par glimrende sykkelbukser til under 600 kr.

Last ned vår pdf og se hvilke sykkelbukser som passer til deg og lommeboken din

Slik tester Aktiv Trening

Vår oppgave er å gjøre det du ikke kan gjøre i butikken. Vi ikler oss sykkelbuksene, setter oss på sykkelen og begir oss ut på både lange og intensive turer så vel på landeveissykkelen som på terrengsykkelen. Hver sykkelbukse er testet av flere erfarne sykkelryttere som har brukt buksene på egne sykler og seter langs sine vanlige ruter. Vi prøver å gi et mest mulig nyansert bilde, men må understreke at spesielt komfortnivået på polstringen er en subjektiv opplevelse. Kroppsvekt, underlag, fasongen på sykkelsetet, personlige preferanser, treningsintensitet og flere andre faktorer påvirker inntrykket. Derfor har vi latt flere testere prøve hver og en sykkelbukse – og de gangene konklusjonene har vært uklare, har vi hentet inn hjelp fra ytterligere testere. På den måten har vi klart å danne oss et solid inntrykk av kvalitetene i den enkelte buksen.

TESTKRITERIER Vi har testet sykkelbuksene ut fra følgende kriterier – i prioritert rekkefølge:

  • Komforten i polstringen: Det er viktig at polstringen reduserer trykket mellom setebena og sykkelsetet. Det gjør den ved å dempe støt og vibrasjoner og fordele trykket over en større flate.
  • Passform: En sykkelbukse skal sitte godt til uten å stramme, klemme, gnage, gli eller flagre. For å oppnå det, kreves et smidig stoff og et anatomisk riktig snitt i buksen.
  • Benavslutning: Avslutningen rundt lårene betyr mye for hvor godt en sykkelbukse sitter under bruk. Det er viktig at buksebena verken glir opp eller strammer for mye.
  • Formen på selene: Brede, ventilerte seler er mest behagelig. Det forutsetter imidlertid at snittet er godt gjennomtenkt, og at selene er såpass elastiske at de sitter behagelig på kroppen.

VALUTA FOR PENGENE Er buksen verdt pengene? Som testen viser garanterer ikke nødvendigvis prisen god kvalitet og bruksopplevelse. Spesielt polstringen er av varierende kvalitet. Vi vurderer helt enkelt hvor mye kvalitet man synes å få for pengene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: