© rapha.cc

Bygd for fart

Designerne i Rapha har i to år jobbet ved tegnebordet og i testlaboratoriet for å utvikle sin splitter nye landeveissko.

8. juli 2020 av Redaktionen

Rapha Pro Team Shoes. 220 g

Dette kan den: 

Rapha har hatt ett soleklart fokus under utviklingen av sin nyskapende landeveissko: å skape den optimale skoen til raske sykkelritt. Punktum. Det har det kommet en strømlinjeformet og gjennomført teknisk sko med en ny spennende stoffblanding ut av. Mest markant er definitivt den iøynefallende overdelen i vevet kunstfiberstoff uten en eneste søm – og angivelig med en flott «hanskeaktig» tett og komfortabel passform rundt foten. Skoen er også bygget på en superstiv høykvalitetskarbonsåle med maksimal kraftoverføring.

Derfor digger vi den: 

Innen løpesko har vevde overdeler vært flittig brukt en stund. Enkelte produsenter, for eksempel Fizik, har løftet teknologien inn i sykkelskoene, og med utviklingen av sitt eget såkalte Powerweave tar Rapha nå et stort skritt innen vevd stoffblanding. Samtidig har stjernerytterne fra proffsykkellaget EF Pro Cycling med tusenvis av testkilometer vært med på utviklingen av den nye konkurranseskoen, som er designet for bruk nærmest året rundt. Angivelig har proffene tatt den ferdige skoen til seg med stor entusiasme. Det er spennende, for de leker seg stort sett bare med det aller beste utstyret.

© rapha.cc

Powerweavestoffet holder mindre på fukt under varme forhold enn andre materialer. Og det er samtidig vind- og vannavvisende.

Vevemetoden og «garnet» gjør det mulig nøyaktig å styre og plassere styrke og fleksibilitet etter behov. 

Boahjul gjør det enkelt å finjustere passformen – også på sykkelen. 

Den nye skoen har romslig tåboks, tett støtte over buen og en utvendig hæl- kopp for ekstra grep.

Karbonsålen skjuler en nyutviklet struktur av asymmetriske «cellefirkanter», som gir super stivhet fra hæl til tå.

Dette koster den:
3600 kr

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: