Les også

Bygd for fart

© colourbox

Kjøpeguide: Velg riktige sykkelsko

Det er mange ting som avgjør om en sykkelsko er god eller ikke. Her er de fem viktigste.

8. mai 2014 av Martin Kreutzer

Her er de 5 vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du køber cykelsko.

  • Spennesystem: Det er ofte to–tre stropper over vristen som gjør det mulig å stramme skoene godt rundt føttene. På dyrere modeller har den øverste stroppen en eller annen form for klikksystem. Det gjør det lettere å finjustere strammingen og er ofte vel verdt pengene.

  • Sålen: Stive såler gir mer effektiv kraftoverføring. Til gjengjeld er det hardere for føttene å tråkke på pedalene når ingenting gir etter. Og skal du gå med skoene, er det merkbart bedre når sålene er litt fleksible – ikke minst under terrengsykling.

  • Klampemontering: På terrengsykler er det enkelt fordi alle pedalsystemene bygger på samme standard. Racersko kan derimot være for de små SPD-klampene fra Shimano og/eller Look-systemet med tre hull. Ikke alle racersko er forberedt for SPD. Sjekk derfor hvis du har dette systemet.

  • Passform og polstring: Enkel innredning eller tykk polstring? Her er det ingen faste standarder. I praksis er det heller ikke gitt at de mykeste skoene sitter mest behagelig på føttene. Perfekt passform med plass til tærne, godt hælgrep og god støtte over vristen er viktigere enn tykk polstring. Skoene skal sitte så stramt at ikke hælene glipper, men samtidig uten å klemme tærne.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: