Hva? Terrengsykkelsko med bl.a. varmeformbar tilpasning, støttekiler i fotbuen og ventilasjon.

Kraftutladning

Denne eksklusive skoen er en gjennomført løsning for entusiastene.

## SHIMANO XC90 | |

Pluss: Overlegen funksjonalitet, og overraskende frekt utseende fra en konservativ produsent.

Minus: Prisen – og en ganske "fuktfølsom" tåventilasjon.

Pris: 2499 kr.

Konklusjon: En helt glimrende terrengsykkelsko med tanke på funksjonalitet, komfort og design. Men prisen er høy! Så spørsmålet er om man synes at en sykkelsko kan være verdt så mye penger? Vel, vi sparer ...

Bruker man rundt 2500 kroner på en terrengsykkelsko (vi har riktig nok sett den til 1889 kr hos bikeinn.com), må man kunne forvente noe spesielt. Og XC90 innfrir så til de grader. Skoen er full av smarte løsninger som til sammen gjør den til en fornøyelse å bruke – hele tiden.

Mye pent kan sies, men vi konsentrerer oss om fire ting: Skoen kan tilpasses med varmeformbare materialer og en ditto innersåle som suppleres med justerbare kiler for bedre støtte i fotbuen og bedre hælgrep. Sammen med en mikrojusterbar spenne over vristen og to borrelåsstropper som strammes hver sin vei, blir passformen suveren, selv om skoen er svært stiv.

En gjennomgående mellomsåle i karbonfiber støttes av en ekstra karbonfiberplate i forfoten og gir overlegen kraftoverføring. Netting i tåen gir kjøling på varme dager – og våte tær når det er vått i skogen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: