NORTHWAVE EXTREME TECH PLUS Eksklusiv landeveissko med blant annet ultralett og ventilert karbonsåle, og to Speedlace-strammehjul.

Rask og fargeglad

Ny toppsko fra italienske Northwave byr på en imponerende kombinasjon av stivhet, lav vekt og høy komfort.

15. juli 2014

## NORTHWAVE EXTREME TECH PLUS | |

Pluss: Lav vekt, suveren passform, ventilert såle.

Minus: Skrustramming som er litt kranglete å åpne.

Pris: 2199 kr.

Konklusjon: Yter som den toppmodellen den er priset til og markedsført som. Er du kompromissløs når det gjelder fart, og har penger til overs, bør du sjekke denne skoen.

northwave.com

Italienske Northwave er en relativt ny aktør på et ellers tradisjonsbundet marked for sykkelutstyr. De begynte med å lage terrengsykkelsko på 90-tallet og har de siste årene også gjort seg bemerket innen landeveissyklingen, takket være sine kontroversielle reklamekampanjer og fargerike sko. At det handler om mer enn sirkus og høylytte farger, blir tydelig så snart man tar på seg den nylanserte toppmodellen med navnet Extreme Tech Plus. Den er proppfull av teknologi og til dels nyskapende løsninger.

Utrolig lett sko Det første man merker seg (bortsett fra fargen), er likevel vekten. Til tross for to strammehjul, gummiputer i sålen og et generelt gedigent inntrykk, veier den nemlig ikke mer enn 235 gram og er dermed blant markedets letteste. Det skyldes ikke minst en ekstremt lett og særdeles stiv karbonsåle. Og det er ingen tvil om at denne skoen er laget for fart. Den sitter tett og stramt på foten og viser ingen tegn til å gi etter – selv ikke i de hardeste spurtene. Likevel er komforten relativt god. Den sitter særlig fint ved hælen, og passformen rundt forfoten er tett, men uten å klemme. Det skyldes muligens teknologiene BioMap (skoen følger fotens anatomi) og No-Slip Heel, en slags mikroborrelås i hælkappen, som holder foten på plass. I tillegg er skoen utstyrt med ventilasjon i sålen. Det gir en merkbar luftgjennomstrømning, og det er fint med tanke på den ganske tette overdelen.

Krevende spennesystem Ett lite ankepunkt gjelder dog snøringen. Den fungerer fint når skoen skal strammes (bare skru én gang med klokken), men er ugrei når skoen skal av. Da må man løfte en liten knapp og skru mot klokken. Det krever to hender og en viss konsentrasjon. Derfor vil vi ikke anbefale skoen til triatlon, der den lett kan bli en tidstyv i skiftesonen. Men til racing er den svært god.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: