Fakta: Racersykkelsko. Karbonsåle og Boa-spenner. 230 gram (str. 44).

Stiv og stram

Lett, stiv og komfortabel toppsko fra DMT til litt lavere pris enn konkurrentene.

## DMT Vega 2.0 | |

Pluss: Lav vekt, superstiv såle. Godt spennesystem.

Minus: Skoen kan føles litt tett, til tross for luftinntak og netting.

Pris: 2199 kr.

Konklusjon: Lett, stiv og behagelig racersko med velfungerende spennesystem. Meget tynt stoff i overdelen gjør skoen til en av markedets letteste. Prisen er høy, men likevel et hakk under de dyreste konkurrentene.

www.diamantdmt.com

Italienske DMT er ikke store her i landet, og det er synd, hvis denne toppmodellen er typisk for merket. Den er lett, svært stiv og rask å ta på seg. Den har også en passform som passer fint til nordiske føtter.

Én smart detalj er det lille luftinntaket i underkant av skotuppen, som slipper avkjølende luft inn under foten, og ser ut som luftinntaket på et jagerfly. Det gir avkjølende ventilasjon på varme dager.

En annen detalj er wirestrammingen, som DMT kaller Boa, og som holder skoen stramt festet på foten. Skrustrammingen gjør at det går lett og raskt å få skoen til å sitte perfekt. Vår erfaring er at det var lettere å få skoen til å sitte presist og med færre trykkpunkter enn på tradisjonelle sko med klikkspenner.

Ellers er ikke passformen spesielt raceraktig stram. Skoen er bred, og det er bra hvis du har en bred fot og vil at tærne skal ha litt plass. Det lette og svært tynne overmaterialet bidrar til lav vekt, men det blir også litt tett på en varm dag. Det er en svakhet som skoen deler med svært mange av konkurrentene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: