Les også

Bygd for fart

© Getty Images

Stor test: De beste sykkelskoene

Sykkelsesongen er i full gang. Vi har testet 18 av sesongens beste sykkelsko for terreng- og racersykling. Se testvinneren og finn de beste kjøpene.

8. mai 2014 av Martin Kreutzer

Trenger du nye sykkelsko? Vi har testet alle sesongens nye sykkelsko for racer- og terrengsykler, i mellomprisklassen.

Se for eksempel den firestjerners racerskoen til bare 699 eller skoen til 1590 kr, som matcher de aller dyreste på markedet.

Stor test av sykkelsko

Last ned hele den store testen med 18 av sesongens beste sykkelsko:

Slik tester Aktiv Trening

Vi har bedt importørene plukke ut de mest populære modellene i mellomprisklassen (700–2500 kroner). Erfaringen viser at man får mye sko for pengene. Det er også i denne prisklassen folk flest kjøper sko. Skoene er testet av erfarne sykkelryttere. På landeveisskoene har vi vært spesielt oppmerksomme på komforten under lange turer, og passformen ved for eksempel spurter på flatmark og i bakker. Vi har altså både kjørt lange, rolige turer, tempo- og intervallturer. Terrengsykkelskoene er testet i terrenget. I tillegg til å vurdere funksjonen på sykkelen, har vi tatt terrengsykkelen på skulderen og testet skoene på korte løpestrekninger. Opplevelsen av en sko er subjektiv. Hver sko har sittet på føttene til flere testere, og vurderingen av passform og komfort er derfor en kombinasjon av inntrykkene til alle testerne.

TESTKRITERIER Vi har testet skoene ut fra følgende kriterier:

  • Kvalitet og design: Hvordan er bearbeiding og materialvalg? Oser det av kvalitet og luksus, eller virker det billig og lite gjennomtenkt?
  • Passform og komfort: Hvordan oppleves passform og komfort? Skoene skal sitte godt rundt hælene og over vristene, men ha nok plass til tærne. Komforten skal være høy, spesielt på langturer. Om den skyldes god polstring eller myke materialer og godt snitt, har ingen praktisk betydning.
  • Funksjonelle detaljer: Ventilasjon i overdel og såle. Borrelåsremmer eller klikkjustering. Antallfunksjonelle detaljer har også betydning.
  • Sålene: Stivheten i sålene avgjør hvor god kraftoverføringen fra føttene til pedalene er. Men svært stive såler går ut over komforten, ikke minst hvis du skal gå eller løpe underveis i terrenget. Derfor legger vi mer vekt på stivheten i racerskoene enn vi gjør når vi tester terrengsko.

VALUTA FOR PENGENE Alle produktene er vurdert i forhold til hva du må betale for dem – altså hvor god sammenheng det er mellom produktet og prisen. Vi oppgir veiledende priser. Det betyr at du kan finne billigere modeller i butikkene eller på nettet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: