Les også

Stiv og stram

Fakta: Racersko med tre hull for klamper (Look). Fås i rød, hvit og svart. Vekt: 250 gram.

Supersko for stilbevisste

Specialized Audax – elegant sykkelsko med utseende og ytelser i toppklassen.

## Specialized Audax | |

Pluss: Høy stivhet. Lekker kvalitet og god BOA-lukking.

Minus: Ikke billig. Blir litt klamme på varme dager.

Pris: 2499 kr.

Konklusjon: Audax er en elegant sko for langturen, samtidig som det er en velfungerende toppmodell, uten at prisen blir helt rabiat. Det justerbare BOA-wiresystemet over vristen er meget vellykket.

www.specialized.com

Den nye Audax-skoen fra Specialized kan skilte med en stivhetsindeks på 11. Et så høyt tall betyr gjerne at sålen er i karbon og prisen ubehagelig høy. Her har likevel Specialized kombinert karbon med glassfiber for å holde prisen noenlunde i sjakk.

Skoen er ikke fullt så stiv som de grisedyre S-Works-modellene, men for oss er det faktisk en fordel og gjør at skoen føles mindre hard for fotsålene enn mange såler i ren karbonfiber. Sammen med de gode justeringsmulighetene i overdelen gir det en sko som er perfekt for lange turer.

Overdelen er i behagelig mykt skinn og har justerbar BOA-lukking som kan åpnes helt ved vristen, samt to borrelåsstropper. Det gir svært gode justeringsmuligheter. Kvaliteten på disse skoene er helt på topp med påkostede materialer og mange fine detaljer. Skoen sitter likevel tett på foten, og kan føles litt klam på varme dager, ettersom luftingen er ganske begrenset. Brede føtter kan også få det litt for trangt.

Designen er enklere og mer stilren enn vi er vant til fra Specialized, og det er åpenbart at amerikanerne har sett mer enn én gang på de elegante skoene fra britiske Rapha.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: