Produktinfo Terrengsykkelstøvel for vinterbruk. Vanntett og pustende Gore-Tex-membran. Solide såler med grove gummiknotter. Reflekser på alle sider. Uttakbar såle. Borrelåslukking. Str. 37,5–48.

Varme sykkelføtter

Kalde føtter spolerer enhver sykkeltur, men et par solide holder føttene varme hele vinteren. Mavic Drift er et godt alternativ.

## Mavic Drift | |

Funksjon: Gjør det de skal og holder føttene varme hele vinteren.

Kvalitet: Detaljarbeidet er utsøkt, og hele støvelen oser av kvalitet.

God til prisen: Definitivt. Robust, slitesterk og varm når det er kaldt.

Konklusjon: En topp sykkelstøvel for terreng- eller landeveissykling om vinteren. Holder føttene varme og tørre. Bare den øverste borrelåsen kan være litt kranglete. Kjøp dem et halvt nummer for store hvis du også vil sykle når det er så kaldt at du trenger ekstra sokker.

Pris: 1799 kr.

www.parkogpudder.no

Mavic Drift

Det begynner etter hvert å bli en kald opplevelse for føttene hvis man vil lufte terrengsykkelen.Når temperaturen faller til under 5–6 grader, er det som regel ikke tilstrekkelig medet par neoprenovertrekksom du kan trekke over devanlige sykkelskoene. Fra nå av og helt til våren er et par rendyrkede vinterskofor sykkelbruk et bedre valg når du vil holde varmen.

Mavic Drift er langt på vei en meget god løsning. De holder deg varm på føttene, og Gore-Tex-membranen sørger for at snø, sludd, søle og regn ikke trenger inn iskoene. De er laget spesielt for terrengsykkelbruk, og derfor er sålen utstyrt med kraftige knotter. Knottene gir godt fotfeste, selv hvis du må gå av sykkelen i sølete bakker og leie sykkelen. Men Mavic Drift fungerer fint også på racersykkelen og gir god beskyttelse mot vind og vann, så det er ingenting i veien for å bruke skoene til dette. Også på racersykkelen kan det være en fordel med knotter under sålene når du av ulike grunner må gå av sykkelen.

Mavic-støvelen lukkes tett til rundt foten med tre kraftige borrelåsbånd. Det båndet som går fra støvelen og opp over ankelen, festes med en egen borrelås. Og nettopp den lukkingen er støvelens svakeste punkt. Får man ikke lukket denne borre låsen helt riktig, kan nemlig vann og søle likevel trenge inn i støvelen og forvandle det gode inneklimaet til en våt og kald opplevelse.

Problemet løses ved å være ekstra omhyggelig når man stenger borrelåsen, og dermed er det til å leve med. Vi fikk det til ganske raskt, og deretter virket også ankelmansjetten som den skulle.

Støvelen kan brukes sammen med alle moderne pedaltyper, og det er enkelt å montere klikksystemet nederst på støvelen.

Vekten er heller ikke noe å snakke om. Støvlene er selvfølgelig tyngre enn vanlige sykkelsko, men med en vekt på 450 gram per sko føler man aldri at det er noe problem.

De mange gode refleksene er en annen detalj vi setter stor pris på.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: