© Istock

10 ting du trenger til spinning

Svettedryppende og intens innendørstrening i varme lokaler stiller høye krav til utstyret. Her får du en liste over det viktigste spinningutstyret du bør skaffe deg.

19. oktober 2015 av Peter Hyldahl.

FÅ KALDE FØTTER

GripGrab Low Cut Summer Sock 70 kr www.gripgrab.com

Kort sokk i Coolmax-materiale og med meshsoner, så du lett kvitter deg med varme og svette. Low cut-sokken har elastisk støtte under foten, noe som passer bra til sykling. Den inneholder en blanding av akryl, nylon, polyester, bomull og polyuretan. Det gjør at den tåler mange runder i både spinninglokalet og vaskemaskinen uten å miste form og farge.


PASS PÅ PULSEN!

Polar FT2 399 kr www.polar.com

Med en pulsklokke er det lett å følge spinninginstruktørens instrukser. Denne Polar-klokken er enkel å bruke og viser pulsen din med store tall. Fest klokken på styret, og du kan hele tiden følge med på pulsen, pulssoner og alt annet du har bruk for under treningen. Pulsen registreres presist med det medfølgende pulsbeltet, og det er enkelt å skifte mellom puls og treningstid på klokken.


AVKJØLENDE HELSETRØYE

Brynje Super Micro A-Shirt 269 kr www.brynje.no

Nettingundertrøyen er ermeløs og har små huller som transporterer svetten vekk fra kroppen. At stoffet inneholder Polycolon, som har en eksepsjonell evne til å lede bort fukt, gjør også at du lettere blir kvitt varmen. Trøyen er derfor deilig å bruke også på varme sommerdager. Fås både i en variant med bredere skulderstropper og som T-skjorte.


SYKKELTRØYE TIL SPINNING

Shimano Touring 399 kr www.shimano.no

Til spinning trenger du ikke store lommer bak til materiell og energibarer, så du kan bruke en vanlig treningstrøye. Men en ekte sykkeltrøye med passform til formålet er deilig, og denne Shimano-trøyen utmerker seg ved at den har et sporty snitt, men ikke er for tettsittende. Den har slitesterkt materiale, samtidig som det puster. Kort glidelås i halsen.


ØKONOMISK SKO DU KAN BYTTE UT

Diadora Phantom Road 500 kr www.diadora.com

En spinningsko skal kunne justeres mens du sitter på sykkelen. De skal helst ikke være for dyre, siden de blir fort utslitt etter et par sesonger med masse svette. Derfor er det bedre for lommeboken med et par rimeligere sko man kan bytte ut når det trengs. Har du ikke et par avlagte sko fra landeveissykling, er disse Diadora-skoene et godt valg. De har to borrelåsjusteringer, som gjør de enkle å tilpasse, mens mesh-innlegg gir god utluftning, så svetten kan forsvinne.


EFFEKTIV VASK

C30 Tabs 62 kr/12 stk. www.c30tabs.com

Når du vasker ved under 60 grader i vaskemaskinen, fjernes ikke bakterier og svette. Men med C30 Tabs kan du både vaske spinningtøyet skånsomt ved 30–40 grader og samtidig fjerne svettelukten.


BRUK DITT EGEN SETE

Rex Cykler Sadel Adapter 210 kr www.rexcykler.dk

Komforten skal være i høysetet ved en hard spinningtime, og med denne adapteren kan du bruke ditt eget sete. Adapteren monteres under setet, og det tar under ett minutt å bytte.


FÅ I DEG NOK SALT

Saltstick Caps 187 kr/30 stk. www.saltstick.com

Har du problemer med saltbalansen i varmen, kan salttabletter være en god idé – og spesielt i et varmt spinninglokale. Saltstick Caps er det foretrukne våpenet blant triatleter og andre som sliter med muskelkramper.


HOLD GREPET

Hirzl Grippp Tour SF 349 kr www.hirzl.com

Selv om sykkelhansker er laget mest med tanke på et eventuelt fall, kan det være deilig med et godt grep om spinningsykkelens styre også. Det får du med Grippp, som er laget av kenguruskinn, som er et av de mest slitesterke stoffene. Små geléputer gjør at du får et godt grep, som samtidig letter trykket på håndledd og hender. Overdelen er laget av tekstiler som puster.


KOMFORT PÅ SETET

Newline 8 Panels Proof Shorts 799 kr www.newlinesport.com

Prisoverkommelig sykkelbukse med god, formsydd pute. Åtte panel-designet øker komforten og silikonkanten rundt lårene gjør at den sitter godt og ikke kryper oppover. Materialet transporterer svette meget bra. For å unngå gnagsår bør du ikke bruke vanlige underbukser innerst. Sykkelbuksen fås i alle størrelser.


Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: