Sykkelryttere i en stigning
© iStock

Fem smarte sykkeltips

Vi har samlet fem smarte tips og triks til sykkelutstyr og -trening du kan bruke i landeveissesongen.

4. mai 2019 av Martin Mogensen

De fem beste sykkeltriksene

1. Pakk med engangshansker

De tar ikke mye plass og er gode å ha hvis du for eksempel skal rote med kjedet ute på veien. Du kan for eksempel ta med deg et par fra bensinstasjonen neste gang du fyller tanken.

2. Trekk pusten effektivt

Den mest effektive måten å trekke pusten på når du sitter på sykkelen, er ved å bruke mellomgulvet. Det er magen som skal utvide seg, ikke brystkassa.

3. Ta med utstyr

Om man synes det er greit å sykle med seteveske eller ikke, er nesten som religion. Vil du ikke ha det, kan ekstra slange, luftpatronpumpe, multiverktøy og andre småting få plass i en gammel drikkeflaske i den ene flaskeholderen. Eller kjøp en spesiell utstyrsboks som er laget for å sitte i en flaskeholder.

4. Lag kjederenser av gamle tannbørster

Det tar ofte lenger tid å rengjøre kjederenseren enn å rense selve kjedet. To brukte tannbørster som holdes sammen med tape eller en strikk virker like bra, og så kan du med god samvittighet hive dem i søppelkassa etter bruk.

Kjederenser av gamle tannbørster
© Thomas Dahl

5. Bind knute på slangen

Er den siste ekstraslangen punktert, kan du knyte den, slik at hullet blir stengt inne. Ja, det høres utrolig ut, men det fungerer faktisk og skal nok få deg helt hjem i god behold. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: