Hvordan finner jeg et godt sykkelsete?

Jeg får vondt i baken hver gang jeg sykler en lang tur, så nå vil jeg kjøpe nytt sete. Har dere noen gode råd om hva jeg bør se etter?

Et godt sykkelsete er avgjørende for å unngå å bli øm i baken. Det finnes mange forskjellige typer på markedet, og her ser du hva du bør tenke på.

Finn riktig sykkelsete

Hardt eller mykt: Bruker du sykkelbukse med pute, er det best å velge et hardt sete. Med et mykt sete vil den doble polstringen føre til at sitteknoklene synker nedi, og det reduserer blodtilførselen til utsatte områder.

Kløft eller ikke: Et sete med kløft i midten skal minske trykket på mellomkjøttet og øke blodtilførselen. Men det tåler litt mindre enn et vanlig sete, så hvis du er tung og kjører terrengsykkel, bør du ikke velge det.

Setebredde: Setene fås ofte i tre bredder, og her er det viktig at setet er så bredt at det gir støtte til sitteknoklene. Mål derfor avstanden mellom de to fordypningene som oppstår i setet. Eller sjekk med sykkelforhandleren, som kan måle avstanden med et spesialsete.

Terrengsykkel eller racer: Det er ikke forskjell på et terrengsykkelsete og et racersete, men på terrengsykkelen får setet mer juling, så det kan være lurt å velge et litt kraftigere og mer robust materiale.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: