Produktinfo Pedalsett med integrert wattmåler (Look-pedal). Systemet er kompatibelt med Polar CS600, CS600X og CS500 og benytter W.I.N.D.-teknologien, som er kjent fra Polars produktserie. Flere prispakker.

Kraftmåler i pedalen

Polar tenker nytt om wattmåling og presenterer Kéo Power Pedals som er lette å montere på sykkelen. Dessverre er prisen fortsatt veldig drøy.

## Polar Kéo Power Pedals | |

Funksjon: Systemet er glimrende, men virker med få av Polars egne produkter.

Kvalitet: Gir et solid inntrykk; skikkelig beskyttet og holdbart.

God til prisen: Fortsatt for dyrt. Vi hadde håpet på en lavere pris.

Konklusjon: Kéo Power Pedals utmerker seg ved å være svært enkelt i bruk. Funksjonsmessig gir det all den morsomme og gode informasjonen som gjør at man kan trene målrettet. Prisen er fortsatt høy, men fl eksibiliteten ved at det kan brukes på fl ere sykler er et klart pluss.

Pris: 13000 - 16000 kr.

www.polar.com

Polar Kéo Power Pedals

Dette er spennende nytt for alle utstyrsentusiaster innenfor sykkelsport, nemlig pedaler med innebygd wattmåler! Polar er først ute, og pedalene heter Kéo Power Pedals (Garmin er på trappene med noe lignende). Derfor var det også med en viss spenning og forventning at vi dro ut for å testkjøre Kéo-systemet.

Kort fortalt: Vi ble ikke skuffet. Hittil har nemlig wattmålere vært synonymt med avanserte og grisedyre systemer som enten var integrert i kranken eller i hjulet. Det har også begrenset bruken av wattmålere til profesjonelle og de aller mest ambisiøse mosjonistene.

Men med Kéo Power Pedals er det nå like enkelt å montere systemet på sykkelen som det er å bytte pedaler. Det tok i hvert fall ikke oss mange minuttene. Det er også særdeles smart at pedalene enkelt og uten kalibrering kan flyttes til en annen sykkel.

Polar har samarbeidet med Look om utviklingen av pedalen, og selve wattmålerenheten består av en "elektronikkjerne" som er bygd inn i hver pedal. Kjernen inneholder åtte sensorer som utfører målingene. Selve senderenheten sitter på motsatt side av pedalarmen. Systemet startes og stoppes med en knapp på den ene enheten. Systemet bruker fem sekunder på selvkalibreringen. Deretter er det bare å tråkke i vei og lese av data i form av samlet wattmåling, høyre-venstrebalanse i prosent samt kadens.

Det er særdeles motiverende underveis, og selv om vi opplevde en mindre forsinkelse fra aksjon til reaksjon på dataenheten, var ikke dette noe problem over lengre distanser. Etter treningen kan innsatsen leses av og analyseres ved hjelp av Polars egen treningsprogramvare. Det gikk raskt og enkelt å overføre de aktuelle data fra dataenheten på sykkelen. Igjen er betjeningen enkel og sterkt motiverende for målrettet trening.

Det er et dyrt stykke leketøy, men det gir rike muligheter for å gjøre treningen meget spesifikk. Dessverre er det foreløpig få Polar-produkter som er kompatible med systemet. Hadde man kunnet bruke det med multisportsklokken RCX5, ville det vært interessant for folk som driver med triatlon.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: