Hva? Terrengsykkelbrille. Fås i hvitt, blått og svart. Utskiftbare glass. Her med fotokromatisk glass. 34 gram.

Lettvektsbrille med godt utsyn

Denne nye terrengsykkelbrillen ser beskjeden ut, men fungerer utmerket i praksis.

## Shimano S71X | |

Pluss: Lav vekt, god synsvinkel og særdeles gjennomtenkte justeringsmuligheter.

Minus: Designen faller neppe i smak hos alle.

Pris: 1095 kr.

Konklusjon: Den lette sykkelbrillen sitter utmerket og har stor synsvinkel. Den er lett å tilpasse, og de fotokromatiske glassene fungerer fint og er lette å bytte når man får behov for det.

www.scott-sports.com

Den ser mer ut som en stor motebrille fra 90-tallet enn en sykkelbrille, men dermed er det også slutt på kritikken av Shimano S71X. Brillen er nemlig suveren. Nettopp størrelsen gjør at du får vesentlig bedre utsyn enn med en tradisjonell sykkelbrille. Det er særlig en fordel ved terrengsykling, som brillen også er beregnet på.

Det er såre enkelt å få brillen til å sitte perfekt. Vinkelen på brillen er justerbar i små klikk, slik at du får nøyaktig det utsynet som passer deg, og også nesebøylen kan justeres individuelt.

Brillen er faktisk både så lett og velsittende og har så godt utsyn at du nesten glemmer at du har den på.

Med på kjøpet får du et sett normale, klare brilleglass og et sett fotokromatiske glass som skifter farge etter lysforholdene. De skifter fra lys til mørke på cirka åtte sekunder og fra mørke til lys på cirka 35 sekunder. Det er verken verre eller bedre enn andre slike glass til tilsvarende sykkelbriller i denne klassen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: