Produktinfo Sykkellykt med to lysdioder. Tre effekttrinn og batteritid fra 2,5 til 10 timer. Det følger med holder til sykkelstyret og hjelmen, en hurtiglader samt forlenger til ledningen. Vekt: 170 g inkl. batteri.

Liten lykt, mye lys

En ny generasjon av små supersykkellykter imponerer. Helt i front står Silvas nyeste LED-lampe med todelt spotlight. Den har ingen problemer med å lyse opp en beksvart vinterskog.

## Silva Pavé | |

Funksjon: Montering og betjening er kort sagt veldig brukervennlig.

Kvalitet: Høyt nivå i alle detaljer sørger for lang levetid.

God til prisen: Ikke klassens billigste, men kvalitet koster.

Konklusjon: Vi må virkelig rose Silva for å holde lykten meget funksjonell og enkel: Stroppene til monteringen og én trykknapp til å slå på, justere og slå av. Sammen med lekker design og høyt kvalitetsinntrykk gjør det Pavé til et attraktivt – om enn noe dyrt – valg.

Pris: 1819 kr.

www.outnorth.no

Silva Pavé

Den nye sykkellykten fra Silva er ganske enkel – og veldig dyr. Det høres ikke uten videre ut som et gunstig regnestykke, men ikke la deg lure av det lille lyktehuset. Når du gir den store, lettbetjente knappen et trykk, kommer det nemlig så mye lys fra de to lysdiodene at man skulle tro at det var en bil som slo på fjernlyset. Det er imponerende mye lys, og vi tror gjerne på produsentens påstand om at maksimal lysstyrke er på hele 550 lumen.

Hvis du ikke ble noe klokere av dette tallet, er det bare å slå fast at det er mer enn nok lys til å gi seg skogen i vold på terrengsykkelen en mørk marskveld, uten å få problemer med å se hvilke utfordringer du står overfor.

Så mye lys koster naturligvis en masse kraft, og derfor har Silva utstyrt lykten med en separat batteripakke som leverer energi nok til over to timer ved full lysstyrke – og ti timer ved laveste. Batteriet festes enkelt på rammens overrør, eller du legger det i baklommen hvis du foretrekker å montere lykten på hjelmen i stedet for på styret. Beslag for feste på hjelmen er inkludert.

Vi brukte primært lykten på styret, der monteringen er unnagjort på noen sekunder. Under normale forhold er det unødvendig å kjøre med lykten på full styrke. Lysutbyttet er nemlig så stort at selv det laveste av de tre trinnene er tilstrekkelig. Får du behov for mer lys, er det bare å trykke på knappen, som er lett å betjene også med hansker. Dermed blir stien øyeblikkelig flombelyst.

En suveren detalj ved de to kraftigste innstillingene er at hver LED har forskjellige funksjoner: Den ene fungerer som nærlys på veien rett foran deg, mens den andre kaster lyskjeglen lenger frem og gjør det mulig å orientere seg etter punkter som er lenger unna. Ved full lysstyrke lyser den kraftige lykten nesten 100 meter. Perfekt ved terrengsykling.

I det hele tatt er det nettopp i skogen at lykten virkelig kommer til sin rett. Mens det på landeveien er greit nok med en mer moderat lyskilde som viser hvor du er på vei, trenger man vesentlig mer for å forvandle natt til dag og kaste lys over lavthengende greiner, røtter o.l. i terrenget.

Når det er igjen tyve prosent av batterikapasiteten, varsler små blink at det er på tide å komme seg hjem til den medfølgende hurtigladeren.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: