Stor test av minipumper og multiverktøy

En god minipumpe og et multiverktøy er uunnværlig hvis for eksempel dekket punkterer eller en bolt løsner. Vi har testet 26 produkter som hjelper deg å komme hjem på egne hjul.

1. juni 2015 av Martin Kreutzer

Sykkelturen kan raskt forvandles til et mareritt hvis dekket punkterer eller en eller annen bolt løsner langt hjemmefra. Har du ikke med utstyr som kan løse problemene der og da, er gode råd dyre. Men hvor lett du reparerer skadene kommer an på kvaliteten på pumpen og multiverktøyet du har med. I testen har vi avdekket store forskjeller på de ulike produktene som tilbys.

Det gjelder ikke minst sykkelpumpene. Noen pumper klarer ikke engang å blåse nok luft i dekkene. Det finnes ergonomisk godt gjennomtenkte pumper, og pumper der ergonomien er totalt fraværende. Du bør altså velge pumpe med omhu.

Det samme rådet gjelder multiverktøyene vi har testet. Det er nemlig stor variasjon både i kvalitet og funksjonalitet. I noen tilfeller oppdaget vi for eksempel at kjedekutteren var totalt ubrukelig. Forståelig nok er det en hårfin balanse mellom lav vekt og gode funksjoner – men det beste utstyret forener begge deler.

Finn din nye sykkelpumpe og ditt nye multiverktøy

Last ned pdf-en og se den store testen av 14 små sykkelpumper og tolv multiverktøy.

Slik tester Aktiv Trening

Det beste stedet å teste multiverktøy og pumper er i et laboratorium. Her er det lettere å sammenligne produktene, og finne de sterke og svake sidene ved hver enkelt modell. Vi har lagd vårt eget lille testlaboratorium. Der har alle pumpene fått vise hvor godt de pumper opp et terrengsykkeldekk til de nødvendige to bar, og et racersykkeldekk til hensiktsmessige fem bar. Alle multiverktøyene har fått bryne seg på samme sykkel, vi har skrudd av og på alle boltene med hvert verktøy. Og vi har splittet og satt sammen igjen det samme kjedet for å sjekke funksjonen og kvaliteten i kjedeverktøyene. Som alltid har flere testere prøvd ut produktene for at vurderingen skal bli så nyansert og nøyaktig som mulig. Alle er dedikerte hobbymekanikere, og enten erfarne landeveisryttere eller terrengsyklister. Alle som en har lappet mange sykkeldekk og utført en mengde akutte småreparasjoner i løpet av sin sykkelkarriere.

TESTKRITERIER Vi har testet pumper og multiverktøy ut fra følgende kriterier:

  • Håndtering: Ligger produktet godt i hånden, og er det enkelt å utføre oppgavene? Er det for eksempel lett å feste pumpen til ventilen?
  • Kvalitetsinntrykk: Tåler verktøy og pumper å bli brukt? Selv om de fleste verktøy av denne typen brukes sporadisk, er det uten tvil en fordel hvis de holder høy kvalitet.
  • Hovedfunksjon: Klarer kjedekutteren å dele kjedet – og å sette det sammen igjen? Og hvordan opplever man pumpene når man skal pumpe luft i slangene? For pumpenes vedkommende har vi målt hvor raskt de fyller slangen, og hvor høyt trykk de klarer å prestere.
  • Vekt/størrelse: Er produktet tungt og klumpete, eller lett og kompakt?
  • Pris: Står prisen på produktet i forhold til kvaliteten?

PRIS Vi oppgir veiledende priser. Det betyr at du kan finne billigere tilbud i butikkene eller på nettet.

SAMLET VURDERING Sluttkarakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen, med spesielt fokus på de ulike testkriteriene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: